Австралийският супермодел Ел Макферсън се завърна на модния подиум след 16 години пауза на Фестивала на модата в Мелбърн. Тя дефилира на откриването на серията премиум подиуми на събитието, което се проведе в Кралската изложбена сграда. Ел събра мъжките погледи и предизвика вълна от женски въздишки.

Родена през 1964 г., кариерата на Ел Макферсън като модел започва през далечната 1982 г., когато на 18-годишна възраст се появява в тв реклама на „Таб Кола“ и след това се превръща в един от най-известните модели в света. Модните критици започват да я наричат Тялото след публикация на корицата на сп. „Тайм“ през 1986 г., като общо тя краси корицата 5 пъти. Наричат я още „Богинята с дългите крака“. В лицето може да не е кой знае какво, но наистина притежава тяло на богиня!

Като актриса Ел Макферсън-Тялото се появява в поддържащи роли в „Сирени“ (1994 г.), „Огледалото има две лица“ (1996 г.) и като Джули Мадисън в „Батман и Робин“ (1997 г.). Има допълнителна роля в сериала „Приятели“, където е апетитно гадже на Джоуи – Мат Лебланк.

Има два брака и 2 деца. Актуалното гадже на манекенката е Дойл Брамхол, който сега си ляга до тялото й.

Източник: „Уикенд“