Изявленията на Меган Маркъл и принц Хари отбелязват началото на края на британската монархия

Меган Маркъл и принц Хари с гръмките си изявления за институционалния расизъм отбелязват началото на края на британската монархия. Това заяви кралският експерт Пастернак в ново интервю, цитирано от "Daily Mail". Тя каза, че херцогът и херцогинята на Съсекс са провокирали нещо, което "подкопава основите", а това по същество ще "промени лицето на Великобритания" и дори може да свали "архаичната" монархия.

Заплаха

Според Анна Пастернак вълнението, предизвикано от така коментираното интервю на Меган Маркъл и принц Хари с Опра Уинфри, заплашва дългоочакваното възкачване на принц Чарлз на трона. В интервю за "Vanity Fair" кралският експерт отбеляза, че "не е на 100 процента сигурна", че 72-годишният принц на Уелс някога ще стане крал.

Нов живот за остарялата институция монархия

Пастернак добави, че обществото не е кой знае колко лоялно към Чарлз, поради което Бъкингамският дворец залага на идеала по отношение на образа на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Само те са в състояние да вдъхнат нов живот на остарялата институция монархия.

Обществен дебат

Същата гледна точка се споделя и от британския политик, член на Лейбъристката партия Даян Абът. Тя е уверена, че монархията ще съществува, докато кралицата е жива, но когато тя умре, ще има "голям обществен дебат". Келечи Окафор, британска актриса и водеща на подкаста "Say Your Mind", добави, че кралицата отдавна е "лицето на империята и отказва да разбере, че дните й са преброени". "Даяна дойде... и след това дойде Меган Маркъл и всичко започна да се разпада", заключи Келечи Окафор. Ана Пастернак също отбелязва, че принц Уилям и принц Хари изглежда повтарят конфронтацията на родителите си. "Хари е като Даяна: същият бунтарски дух, същата жестока борба с таблоидната преса и в крайна сметка осъдителното интервю", обясни тя аналогията си. "Уилям е много близък с баща си в чувството си за дълг към емоциите", добави Пастернак. [caption id="attachment_664415" align="aligncenter" width="300"]Изявленията на Меган Маркъл и принц Хари за расизъм отбелязват началото на края на британската монархия сн. YouTube Изявленията на Меган Маркъл и принц Хари за расизъм отбелязват началото на края на британската монархия сн. YouTube[/caption] Близки до кралското семейство предполагат, че след смъртта на съпруга си, принц Филип, Елизабет Втора може вече да не се връща в Бъкингамския дворец. Кралицата изглежда вече се е отказала от повечето си задължения към принц Уилям и Кейт Мидълтън, предават от tialoto.bg.