“Ние днес ще гласуваме по абсолютно същия начин, тъй като нищо не се е променило, освен че загубихме две седмици”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков общинският съветник от групата на МК "БСП за България" Иван Таков преди началото на заседанието на Столичния общински съвет (СОС).

 

Той обясни, че вчера в последния момент са били поканени на среща при кмета на София Васил Терзиев. На нея са присъствали и председателят на СОС, както и общинските съветници от "Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)" Борис Бонев и Бойко Димитров. По думите на Таков на срещата са били попитани как ще гласуват, а от групата на БСП са обяснили, че няма да има никаква промяна във вота им. “Казахме им, че ние сме поели две от комисиите, след като те се отказаха от тях, а това, което чухме, е, че нямат претенции за тези комисии”, коментира Таков.

 

"Надявам се търговията с комисии да спре, да не спорим кои били хубави и кои лоши, за нас няма добри и лоши комисии, има хора, които искат да работят, и такива, които искат да продължават да се скатават",  допълни общинският съветник от БСП. 

Таков обясни, че днес ще разгледат доклад за „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II“, който е от януари месец и за който общинският съветник твърди, че е спасен по техни препоръки.

 

"Надявам се, че времето за шикалкавене приключи и, че от днес ще имаме работещи комисии, и ще започнем работата за софиянци", каза още Таков.

 

Виждате какво се случва в София, видяхте, че въпреки че беше забранено шествието за Луковмарш, то се проведе пред зоркия поглед на полицаите и въпреки забраната на кмета, посочи Таков и допълни, че без работещ СОС, нещата няма как да се получат, а това е видно след 100 дни работа на Терзиев и администрация. 

Какво още каза Иван Таков, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu