Американската звезда Джон Траволта изгря на сцената на популярния музикален италиански фестивал „Сан Ремо“, но появата му предизвика само подигравки, критики и други вулгарни обиди.

Звездата от „Брилянтин“ и „Треска в събота вечер“, минаващ за прекрасен танцьор, направи ужасяващ опит да денси на песента на Ромина Пауър „Ква ква“ по мелодията на патешкия танц, известен през осемдесетте години и у нас. Траволта пенсионерски отби номера с едно-две клякания и така вбеси италианците, а зрителите на най-популярния музикален фестивал на Ботуша го зялаха с хейт в социалните мрежи. Скандалът вече е известен на Апенините като „Траволтагейт“.

Италианските таблоиди пишат, че Джон трябвало да се включи в патешкия танц напълно непринудено. От кадрите обаче се вижда, че той прави такова включване с известна доза досада и неудоволствие, което е изписано по лицето му.

След тази акция Траволта помолил италианските медии да не излъчват това изпълнение, но то пък стана хит в мрежите. Разбира се, по майсторство този танц е далеч от изпълненията на актьора в „Криминале“, както и онзи паметен танц с Ума Търман в „Pulp Fiction“.

Джон Траволта също така излезе да танцува, обут с маратонки на известна марка, зад което италианците видяха скрита реклама.

„Гавра с държавни пари“ – негодуват хейтърите на Джон, който е получил 300 хил. долара за идиотската си поява на феста.

Източник: "Уикенд"