Наложени са им тежки санкции

Държавните органи организираха съвместна проверка за нередности при превоз на пътници. В общите екипи участваха МВР, Автомобилна администрация и НАП.

Двама шофьори „изгоряха“ сериозно с превоз от приложението Максим

Установени са 2 автомобила, превозващи пътници по нерегламентиран начин чрез приложението Максим. Наложени са им сурови санкции, като са свалени регистрационните номера на колите, иззети са документите на водачите и шофираните от тях МПС-та. Също така ги грози глоба от 2000 лв за нерегламентиран превоз.

И двата случая са докладвани в прокуратурата и са образувани производства.

Акцията е част от „войната“, която министър Събев обяви на това нарушение.

Припомняме, че министърът в началото на този месеца поиска от Google и Apple да преустановят действието на приложението на територията на България, тъй като е в разрез с нашето законодателство.

Също така преди 3 години КЗК официално издаде забрана за използване на услугата Такси Максим. Забраната остана само в нормативните актове и държавата не успя да преустанови използването на услугата.

Министър Николай Събев след среща с таксиметровия бранш през май месец е поел ангажимент да съдейства, за да се преустанови употребата на Максим.

Официално търговското дружество Такси Максим е с прекратена дейност и е в ликвидация, но потребителите продължават да използват услугите му, като шофьори и пътници.

Подобна услуга в България също преустанови дейността си – Uber.

Източник: blitz.bg