Принц Хари продължава със серията си потресаващи разкрития за семейството, живота зад затворени врати и дори за военните и политическите отношения на фамилията си. Разкритията обаче излагат повече него и Меган, отколкото кралската фамилия.

След разказа му за боя с Уилям, Хари твърди, че Меган и Кейт започнали да се отчуждават, след като принцесата на Уелс показала на Меган, че не й е приятно да я прегръщат непознати. Също така Кейт се смутила, когато по време на официално събитие, съпругата му поискала гланца за устни на Кейт, тъй като забравила своя. Изявление, че дъщерята на приятелката на Меган изглежда по-хубава в роклята на шаферка от малката принцеса Шарлот, въпрос, да не би Кейт да си е загубила ума заради хормоните и коментар, че почетния военен парад, който се организира за юбилея на кралицата е "шарен", започнали да влошават отношенията помежду им.

Опитите на Уилям и Кейт да обяснят, че "тук нещата не се правят, както в Америка Меган", претърпели провал, тъй като херцогинята на Съсекс не искала да се съобразява с по-сдържаните прояви на кралския дом.

В книгата си "Резерва" Хари разкрива още, че е взимал години наред наркотици, халюциногенни гъби и дори е убил 25 души талибани в Афганистан. Също така твърди, че Меган и кралицата са обсъждали Доналд Тръмп, което всъщност било свързано с политическите амбиции на херцогинята в Америка.

Принцът разказва още, че Чарлз неведнъж се подигравал със слуховете за връзка между Даяна и Джеймс Хюит и собственият му произход. "Може би, дори не съм ти баща, кой знае", коментирал принцът пред сина си. 

Всички тези разкрития, както и подробностите за кралската драма, влошиха окончателно връзките на Съсекс с Уиндзор. Но също така станаха повод и за спекулации, че Меган има амбиции за Белия дом и книгата на Хари просто има за цел да й направи реклама. Без значение, дали в нея не са описани "откровени лъжи", твърди Найджъл Фарадж.