Украински медии са настръхнали срещу България!

Украински медии настръхнаха срещу страната ни и започнаха да плюят по българите, защото се почувствали засегнати. След като им отворихме границите още на първия ден от военните действия и ги настанявахме безплатно по луксозни хотели и тежкарски курорти, с ядене, спане и пиене на корем, днес пак сме лошите.

Причината е надрасканият украински мощен джип, които бе показан вчера в мрежата. Джипът, който очевидно е собственост на богат украинец, търсещ помощ в България, е надраскан с две букви Z на вратата. А медиите в родината му само това и чакаха - моментално започнаха да вадят статии как, видиш ли, българите се стремят да провокират горките украинци и как искат да всяват раздори и хаос.

"Никъде другаде по света не е показвано подобно отношение към нашите сънародници, не са се подигравали така с тях. Навсякъде сме добре приети, защото светът знае какво преживяваме", пишат в тамошната преса. Предполага се, че изписаните букви върху джипа и още няколко автомобили с украинска регистрация са от руснаци или от българи, които симпатизират на Путин и на Русия.

В отговор на тези писания доста нашенци пък избухнаха в контра като напълниха нета с възмутени коментари. "Не стига, че на нашите пенсионери и бедни хора никой един лев не дава, а на тези с джиповете, дето уж бежанци, всичко им безплатно, че и луксозно, ами имат очи да се правят и на обидени", гневят се потребители.