Цените по морето, които, както всички знаем, биват надути до краен предел в разгара на сезона, вече започват да спадат до приемливи.

 

Разбира се по стара традиция се очаква те да са най-изгодни през септември. От бранша отбелязват, че на този етап цените са паднали с 20-30%. Хотелите, които не са успели да привлекат достатъчно туристи в разгара на сезона, дават още по-изкусителни оферти. В момента едноседмична почивка на морето ще ви излезе колкото 4-дневен престой през юли.

 

Само допреди седмица леглата по морето са били заети на 70%, но отсега се очаква т.нар. августовска дупка да става все по-дълбока, тъй като повечето туристи са изкарали лятната си почивка през юни и юли.

 

Луксозните места за нощувка запазват цените си. Ол инклузив нощувката в 4-звезден хотел в Слънчев бряг струва около 200 лева. В по-скромните хотели можете да намерите цени от 56 лв. за нощувка плюс закуска и вечеря.

 

Дойде времето на евтиното море

Разбира се по традиция най-евтина остава ваканцията в къщите за гости, където в края на август можете да нощувате срещу скромната сума от 25 лв. при това при доста прилични условия. Малки семейни хотели в Равда и Приморско пък предлагат нощувка от 20-23 лв., като някои от тях са включили екстри като басейн и дори спа процедури.

 

Преобладаващата част от туристите обаче предпочитат да заложат на ценови пакети, в които е включена и храна, тъй като в противен случай изхранването им излиза доста скъпо. Туристи споделят, че на свободна консумация цената на почивката скача двойно, че дори и тройно.

 

Важно е да се отбележи, че преобладаващата част от местата, предлагащи сериозни намаления, са доста отдалечени от плажа. Предвид факта, че хотелите на първа линия винаги са най-търсените, не може да се очаква да предложат сериозна отстъпка дори и по това време на сезона.

Източник: Уикенд