Дори връзките за обувки на крал Чарлз се гладят, а специален служител поддържа контролен списък с всички негови появи в определени облекла и информира модния му консултант, ако кралят се появи на едно и също събитие с еднакви дрехи. Отделно, всеки чифт обувки на краля се лъска ежедневно, като заедно с това и връзките се носят по определен начин — някои кръстосани, а други — прави. 

Странностите на кралското семейство обаче не се изчерпват само с претенциите на краля. Принц Едуард веднъж дори уволнил иконома си, защото не бил извън къщата, когато той се прибрал и трябвало сам да отвори вратата си. Кралица Камила пък искала във всяка стая да има сребърна табакера с любимата й запалка и наполовина отворен кибрит на видно място, за да не се налага да търси.

Принцеса Ан пък твърдо отказва да остави друг да шофира зад волана на колата й. Дори съпругът й е принуден да стои настрани и да се вози на задната седалка.
"Те държат на най-доброто, когато се отнася до това, което ядат, носят, пият, използват или обличат. И не жалят пари, въпреки че служителите им са инструктирани да договарят най-добрите сделки", разкриват придворни. И допълват, че това са само част от приумиците на кралските аристократи. "Когато кралицата беше жива, нейният служител по охраната се обаждаше на домакинята пет минути преди пристигането й, за да поиска вратата да бъде отворена. Нейно величество никога не е звъняла на звънец през живота си. Сега това се прави за Камила", коментират те.