Доскоро първи приятелки, а днес — противнички. Бриджит Макрон и кралицата на Англия — Камила, дадоха повод за куп клюки, заради акт на кралицата по време на посещение във Франция. Визитата на Чарлз и Камила във Франция протича доста хладно, а кралските особи изглеждат особено резервирани към първата двойка на Франция. Дали причината е в различията на двете държави по отношение на Русия, не е ясно, но е факт, че Камила и Бриджит попаднаха в неловка ситуация.

По време на поклонението пред мемориала на загиналите британци в малкото селце Вер сюр Мер, във Втората световна война, двете дами положиха цветя. След като съпругата на Макрон застана пред паметника, тя няколко пъти се опита да хване ръката на Камила в този паметен момент. Кралицата отдръпна дланта си, но първата дама на Франция се оказа доста настойчива и пак си позволи да я хване. Камила позволи за няколко секунди това да се случи, след което се дръпна, приключи набързо с официалностите и се върна при съпруга си.

Според някои кралицата се придържа към правилото на покойната си свекърва, да не позволява твърде много хора да я докосват и извън ръкуването други близки докосвания не са позволени. Според други обаче, тя не е почитател на Бриджит и дори не го крие. Каквато и да е причината, подобен жест със сигурност не влияе добре на имиджа на първата дама на Франция. Особено в международен план и особено, спрямо ситуацията със съпруга й в момента…