Бившият народен представител от СИК Емил Димитров, известен като Емо Фаса, претърпя поражение в изборите за кмет на Етрополе! Положителната новина дойде след 2-рия тур в неделя, когато Димитър Димитров, братовчед на добре оправящият се в схемите, не успя да се вреди за още един мандат в местната власт.

Новият кмет на старопланинския град се нарича Владимир Александров, зад който застана местна коалиция „БСП за България“. Той спечели изборите на втория тур, според данните от ЦИК със 100% обработени протоколи на секционните избирателни комисии в Общинската избирателна комисия (ОИК).

Добра вест: Емо Фаса загуби Етрополе, бяга пак в Халкидики

Съгласно информацията от сайта на Централната избирателна комисия, за новия кмет са дали своята подкрепа 3631 души, което е 53,38%. Съперникът му, досегашният кмет Димитър Димитров, кандидат на МК „Коалиция Левица!“, събра 3102 гласа, равняващи се на 45,60%.

Едва 1,01 на 100 от гласуващите са маркирали, че не подкрепят никого, според председателя на ОИК.

Според източници от общината, след загубата в изборите, Емо Фаса планира да се върне в луксозното си жилище в Халкидики, тъй като бизнес схемите на неговата фамилия вече няма да зависят от обществените поръчки в Етрополе.

Източник: narod.bg