В Нова телевизия дълго вярваха, че „с Рачков всичко е възможно”. Те смятаха, че дори и да пуснат негледаемо предаване в праймтайма, ще убият конкуренцията само защото водещ е любимият комик на българите. Е, сметките им се оказаха грешни.

 

Новото шоу „С Рачков всичко е възможно” се оказа пълен провал. През следващия тв сезон то най-вероятно вече няма да се излъчва.

 Творци и продуценти в Нова телевизия поне от месец си блъскат главите в търсене на ново предаване, с което да заменят „С Рачков всичко е възможно”. 

 

Припомняме, че шоуто тръгна през септември. По всяка вероятност след време ще бъде давано като пример за най-отблъскващата халтура, която някога се е появявала в родния ефир. Вярно, че „Дъ шоуто” на Любо Нейков, което се излъчваше по Би Ти Ви преди няколко месеца, а после тихомълком потъна в небитието, беше достатъчно бездарно, за да може да се конкурира с предаването на талантливия Митко. Но в него поне имаше някакви опити за творчески търсения, докато в Нова всичко е по лиценз.

 

Не става ясно колко е платено за правата над френския формат, но е сигурно, че парите са отишли на вятъра.

В интернет форумите попиляха Димитър Рачков и шоуто му.

 

Любопитно е, че на фона на тези коментари в независими форуми, тези на официалната фейсбук страница на шоуто като цяло са позитивни. За сметка на това обаче са прекалено малко за предаване на Нова тв. На страниците на други програми на телевизията се вихрят разпалени дискусии със стотици мнения на зрители, а тук са максимум 5-6 на публикация. Или някой грижливо трие негативните изказвания, или интересът към шоуто е толкова малък, че хората дори не си правят труда да го хейтят в интернет.

 

В същото време обаче предаването на комика, макар и с по-слаба гледаемост е с малко по-висок рейтинг в сравнение с конкуренцията от Би Ти Ви – „Фермата” в събота. Риалитито на Андрей Арнаудов и Иван Христов е в криза от миналата година и засега усилията да го изправят на крака удрят на камък.

 

В Би Ти Ви обаче вече са решили да направят пауза в производството на нови сезони на аграрното състезание. Актуалният му сезон за момента ще бъде последен. Догодина на неговото място през пролетта телевизията ще излъчва „Мастършеф” и „Ергенът”, а през есента – с нови епизоди на „Сървайвър”. При такава конкуренция се очертава фатално потъване на рейтинга на Рачков, ако остане в предаването, което в момента води.

 

От Нова тв не искат да де лишават от услугите на своята най-голяма звезда, но смятат да му търсят друга работа. Дали ще измислят ново предаване, в което да го внедрят, или ще върнат на екран предишното му „Забранено шоу”, за момента все още не е ясно. Ако обаче актуалният му проект преживее и след Нова година, това ще бъде равносилно на самоубийство на съботния ефир на телевизията.

Източник: Уикенд

Димитър Рачков се провали с гръм и трясък