Името на Диляна Попова несъмнено се нарежда сред тези на най-известните родни модели. Тя е родена на 24 септември 1981 г. в Гулянци, където живее до завършването на основното й образование. След това се мести в Плевен, а по-късно и в столицата, където започва кариерата й на подиума и пред фотообектива. Към днешна дата зрителите имат възможност да я гледат и като водеща на „Островът на 100-те гривни“ по Би Ти Ви. Красавицата се е пробвала и като актриса, а първата й изява на голям екран е във филма „Love.net“, последвана от роля в сериала „Стъклен дом“, където се събрала с Асен Блатечки. С него са разделени към днешна дата, но поддържат добри отношения заради общия им наследник Борил, който е на 10 години.

 

В следващите редове ще ви разкрием няколко неизвестни факта за Диляна Попова.

Ето ги и тях:

 

Факт №1

Завършва техникум по облекло

Диляна завършва техникум по облекло в Плевен, после следва моден дизайн в Нов български университет. Преди време чаровната брюнетка решава да слезе за малко от подиума и да работи по специалността си. Тя върти бутик, където предлага собствена линия дрехи, но бизнесът и не се развива във времето. Брандът предлага предимно спортни визии, каквито самата Диляна винаги е предпочитала за ежедневието си. Впоследствие обаче хубавицата насочва усилията си в друга посока.

 

Факт №2

Става известна благодарение на сестра си

На младини хубавицата бързо става популярна. Голяма заслуга за това има сестра й – гримьорката Елиза. Каката на Диляна, която е с З години по-възрастна, я насочва в професията и я убеждава да се яви на моден конкурс. След това Попова става една от най-търсените манекенки и фотомодели у нас. Въпреки успехите в модата обаче, тя е силно привлечена и от киното. Казва, че докато има интерес към нея, ще се изявява и в двете поприща. Някои я упрекват, че няма актьорско образование, но бившата на Асен Блатечки не се притеснява от нападките. Твърди, че е чувала какви ли не неща по свой адрес. Старае се да не обръща внимание и да гледа с усмивка на критиките.

 

Факт №3

Дели един и същи мъж с кака си Елиза

Двете сестри Попови се различават не само по цвета на косите, но и по начина си на живот. Едната от години е под светлините на прожекторите, а другата предпочита да е зад кулисите. Елиза е гримьорка и е много успешна в професията си. Омъжена е за музикант.

 

Диляна и кака й израстват в Гулянци. Често се карат, а понякога споровете им стигат и до физическа саморазправа. Навремето майка им върти местна дискотека, а баща им има автосервиз, но работи като диджей в заведението. Понякога сестрите участват в подготовката на тематични партита и събират погледите на ергените от околността. Така се случва, че в един момент си падат по едно и също момче. И двете ходят с него в продължение на месеци. Днес обаче гледат с усмивка на тази ситуация. След това не им се е случвало повече да се карат заради мъж.

 

Факт №4

Не може да ходи на високи токчета

Диляна казва, че няма талант да ходи на високи токчета. Възхищава се на жените, които го правят с лекота и се движат все едно са с маратонки. Естествено, налага се да носи и елегантни обувки, но винаги предвижда да е с кола.

Обикновено не се чувства стабилна, не й е комфортно и много я болят краката.

 

Попова но обича да носи още къси поли и прилепнали дрехи. Един от бившите й веднъж й прави забележка, че се облича само в „пижами“. Скоро след това се разделят. „Бяхме много различни и разликите си проличаха дори на ниво дрехи", споделяла е манекенката, без да уточнява кой е мъжът.

 

Факт №5

Не яде месо от 20 години

Диляна изглежда перфектно, но изобщо не разчита само на добрите си гени, а се старае много, за да поддържа форма. Манекенката спазва строг режим на хранене и спортува усилено. Поне три пъти седмично посещава фитнес залата, където се поти над уредите по два часа. Редовно разпуска и с бокс. Тя има личен треньор, който я мотивира и нахъсва. „Строг е като учител, стяга ме и ме амбицира", казва хубавицата.

 

Когато забележи, че е леко напълняла, брюнетката веднага намалява порциите и внимава с какво се храни.

„Благодарение на спорта си позволявам да хапвам каквото обичам, но стигне ли се до сваляне на някой и друг килограм, започвам спазването на простичък и резултатен режим – фитнес и Лунна диета", споделяла е Попова.

 

Тя от 20 години не консумира месо, само риба. Обича още зеленчуци и сирена. Когато е в режим на отслабване, напълно изключва въглехидратите. „В началото нямах намерение да ставам вегетарианка. Просто с времето открих, че се чувствам по-добре. Мое бивше гадже не ядеше месо – покрай него и аз се запалих, разказвала е манекенката и актриса.

 

Факт №6

Има татуировка, посветена на Дичо от Д2

Певецът Дичо от Д2 е първата голяма любов на манекенката. Когато стават гаджета, тя е луда по него и дори му посвещава дискретна татуировка. По това време музикалната група е на върха на славата, а Диляна току-що е дошла от провинцията в столицата. Изпълнителят я въвежда в хайлайфа, представя й един различен свят. „Дичо е свързан с важен момент в живота ми – идването ми в София, отделянето ми от родителите. Заживях у тях, неговото семейство стана и мое. Бяхме заедно 4 години, но тогава, той имаше много фенки и често ми изневеряваше. Изведнъж ме заряза. Срещаше се с други жени, имаше нужда от свобода. Цялата следващата година си мислех, че може да се съберем. Трудно преживях раздялата с него, на можех да дойда на себе си с месеци", разказвала е Попова. Впоследствие с Дичо оправят отношенията си, но днес не поддържат приятелска връзка, защото животът ги отдалечава един от друг.

 

Факт №7

Била е гадже на Таки

След връзката си с Дичо, красавицата има отношения с митичния Христофорос Аманатидис – Таки. Любовта им продължава около година и половина, но в крайна сметка се разделят. След това тя има отношения с рали пилота Георги Танев, после започва аферата й с Асен Блатечки.

 

Факт №8

Маниачка е на тема пътешествия

Диляна обожава да пътува на близки и по-далечни разстояния. Обиколила е много острови и екзотични дестинации. По време на пътешествията редовно я придружава и синът й Борил. Тя вярва, че по този начин децата най-добре опознават света и научават нови неща.

 

Последното пътуване на красавицата е до Филипините за снимките на „Островът на стоте гривни", за нея е сбъдната мечта. „Ако се чудите има ли рай на земята, намерихме го!“, коментира водещата на предаването.

 

Факт №9

Мрази всичко лъскаво и натруфено

В гардероба на Попова има предимно широки дънки и семпли тениски. Тя мрази всичко лъскаво, натруфено и снобско. Носила е и кичозни облекла, но само по работа и за снимки. Диляна определя себе си като „хипарка". Мечтае да живее на някое диво място сред природата. През топлите месеци предпочита да почива на къмпинг, а не в петзвезден хотел. „Всяко лято сме на къмпинг. Това е истинско синьо лято с много свобода, особено за децата. Синът ми Борил много обича – по цял ден е навън, кара сърф, играе с връстниците си", казва Диляна.

 

Факт №10

Има широки пръсти и не може да пести пари

Диляна Попова твърди, че няма бизнес нюх и не разбира от пари, освен да ги харчи. В началото на моделската си кариера снима много зад граница, предимно в Южна Корея, и печели доста добре от реклами, но пропилява всичко.

„А можех да си купя апартамент!“, шегува се тя. И до ден днешен има такова отношение към парите, макар че откакто е майка, е станала малко по-отговорна във финансов план.

 

„Аз съм артистична личност, материалното не ме интересува. Когато имам – харча всичко до стотинка, когато нямам – е, тогава се съобразявам! Видяла съм 2 и 200, коментирала е Попова.

Източник: Уикенд