Дейвид Бекъм не само остави незаличима следа на терена, но и навлезе в света на бизнеса. Със съобщена нетна стойност от над 450 милиона долара, пътят на Дейвид Бекъм от Северен Лондон до международната слава показва не само футболните му умения, но и предприемаческия му дух. Успехът на футболиста, съчетан с постиженията на съпругата му Виктория Бекъм, изстреля двойката до впечатляващи финансови върхове.

Възходът на Дейвид Бекъм към славата започва в мощни клубове като Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид. Като капитан на английския национален отбор той представлява "Трите лъва" на три различни световни първенства. Кариерата му продължава с престои в ЛА Галакси, Милан и Пари Сен Жермен, преди да се оттегли от професионалния футбол. Тя не е свързана само с отличия, но и със значителни приходи. Към момента на пенсионирането си през 2013 г. Бекъм е натрупал зашеметяващите 800 млн. което го превръща в един от най-високоплатените спортисти на своето време. Доходите му се формират предимно от клубни заплати и изгодни договори за подкрепа с известни марки като Armani, Gillette, PepsiCo и Adidas.

Финансовият успех на Дейвид Бекъм придобива още по-ясна перспектива, когато разгледаме общото му богатство със съпругата му Виктория Бекъм. Според списъка на богаташите на Sunday Times двамата заедно притежават зашеметяващото богатство от 514 милиона долара. Личното състояние на Дейвид възлиза на около 450 млн. долара, а това на Виктория се оценява на около 70 млн. долара. Бившето момиче от Spice Girl се превърна в модна икона.

Бекъмови са инвестирали и във впечатляващ портфейл от недвижими имоти в световен мащаб, чиято стойност се оценява на 88 милиона долара. Най-екстравагантният е лондонската им градска къща в Холанд парк на стойност 37 млн. долара. Те притежават също пентхаус в Маями, Флорида, ферма в Котсуолдс и две жилища в Дубай, включително апартамент в Бурдж Халифа, най-високата сграда в света. Освен на финансовите си начинания двойката е отдадена и на семейството си, което включва четири деца.

Източник: economictimes.indiatimes.com