Деси Цонева сбъдна мечтата си за кулинарно предаване

Деси Цонева сбъдна мечтата си за кулинарно предаване, само че не в телевизия, а в интернет. През декември миналата година журналистката, която последно бе репортерка в "На кафе", стартира проекта си "Приключенията на Деси Цонева". Определи го като нов формат между тв предаване и персонален влог. Идеята за кулинарно предаване, което обаче да е доста различно от познатите досега, имала от години. Тя дори изготвила проект, който баща й - покойният легендарен водещ Димитър Цонев, много харесал.

Потенциал

Той видял потенциал в идеята на Деси, но телевизиите - не. През годините тя го представяла на няколко, но нито една не се решила да поеме риск, като одобри предаването й. За това намекна и самата Деси още в първото видео, реализирано на 8-ми декември. "Искаше ми се да готвя, да се показвам по телевизията, да демонстрирам какви са моите възможности в кухнята, но явно нито една телевизия не беше узряла за това", обяви Деси с широка усмивка. Затова пък я има платформата Youtube, в която може "без редакция и без цензура" да сбъдне мечтата си. "Тук аз решавам какво се случва!", подчерта тя. Деси желаела да стартира предаването си по-грандиозно, но заради пандемията, в която затвориха заведения и зали, нямало такъв вариант. Затова пък всички си готвят вкъщи и тя решила да не отлага повече. "В кухнята сме на един от нашите градски апартаменти. В момента той е свободен, майка ми не го е дала под наем и ми го е преотстъпила като студио", обяснява внучката на Коста Цонев и Анахид Тачева, писа "Уикенд".

Интересни визии

И понеже Деси "решава какво се случва", се появи с доста интересни визии. За първото видео водещата представи меню от ястия с имуностимулиращ ефект в спортен екип от две части и с гол пъп. За последното ястие водещата се преоблече с клин и късо потниче, което повече приличаше на спортен сутиен. Затова пък рецептите й бяха интересни, а Деси бе доста подготвена както с полезните вещества, които съдържат ястията й, така и с приготвянето им. Само че бе забравила да си вземе ренде и трябваше да бели портокал с ножче, така че да получи тънки ивици от кората му. Деси приготви още пица от голяма гъба сърнелка. Искала да я набере, но я купила. Причината е, че наскоро имала неприятен резултат след бране на гъби. Мислела, че е намерила най-добрия "пачи крак", но не познала. Разбрала го, като си хапнала малко, колкото да се снима за Инстаграм, и последвало жестоко повръщане. "Киселото мляко е естествен пробиотик, подпомага флората на нашите черва, а когато са здрави, имунната ни система е по-силна", обясни Деси, докато приготвяше кекс с джинджифил. Направи и супа от петлета. А за салатата, която приготви, добави, че винаги слага малко черен пипер, за да подсили вкуса на зеленчуците.

Рожден ден

Деси не готви във второто предаване, защото имаше рожден ден. Вместо това пременена в черна рокля с гол гръб, водещата посрещна две свои приятелки, една от които беше моделът Глория Петкова.

Забавни истории

Дамите си направиха коктейли и разказваха забавни истории. И самите те сътвориха такива. Докато приготвяха коктейлите, които трябваше да са гарнирани с "целувки", Глория изпусна една на земята. Наведе се да я вземе, но при изправянето се надяна на лакътя на Деси, при което "целувката" се залепи за очилата й. Разсмяха се и бързо преминаха към разговорите на по коктейл. Така стана ясно как Деси, която по едно време си облече пуловер, е получила предложение за брак от втория си съпруг - издателят Явор Стефанов, с когото имат дъщеря. Двамата били във Флоренция. "Сутринта се приготвях в банята, той се върти нещо в стаята по гащета и потник. В един момент излизам и той пада на колене до леглото", обясни тя. Журналистката сподели, че забременяла на Свети Валентин. Глория Петкова също имала запомнящо се предложение за брак. Съпругът й, с когото имат дъщеря, я събудил в леглото с бутилка скъпо шампанско на известна марка. По-късно я завел на летище. Тогава Глория разбрала, че той ще сбъдне мечтата й, която е да лети над Седемте рилски езера, за да ги види отгоре. "Никакъв шанс да ходя до там", сподели тя през смях. Мъжът й организирал всичко. "Вече бяхме на 3 бутилки шампанско", поясни Глория кога са се качили на самолета, в който обаче нямало парашути. "Нито катапулти", разсмя пак моделката приятелките си. Качили се с поредната бутилка шампанско и вече на Седемте рилски езера пилотът дал на Глория да управлява самолета. После мъжът й я завел в хотел. В хола на апартамента, в който влезли, нямало никакви мебели. Имало само пищно украсена маса и много листа от рози. [caption id="attachment_655029" align="aligncenter" width="300"]Деси Цонева сбъдна мечтата си за кулинарно предаване сн. Инстаграм Деси Цонева сбъдна мечтата си за кулинарно предаване сн. Инстаграм[/caption] Манекенката трябвало да избере къде да вечерят. "Свиреше Вивалди. После в стаята - Шопен", поясни Глория. Вече там, пак насред листа от рози, приела предложението за брак, предават от hotarena.net.