Гуинет Полтроу получи куп критики за съветите, които даде

Преди малко повече от седмица Гуинет Полтроу бе поканена във видео рубриката на "Vogue", за да разкаже за своята ежедневна бюти рутина. Това е второто участие на Гуинет в този формат, с което актрисата искаше да покаже как разкрасителните й навици са се подобрили. Все пак Гуинет ръководи лайфстайл компанията "Goop", в която предлага и своята козметика, известна с чистите си съставки. Това е една от най-популярните рубрики на "Vogue", защото винаги е интересно да се надникне в бюти тайните на знаменитостите. Гуинет обаче получи много критики и по-голямата част от гледалите видеото не са го харесали.

Критики

Нещо повече, много дерматолози изказаха своето несъгласие с някои от методите на Полтроу, обяснявайки защо съветите й могат да бъдат вредни. В момента в YouTube и TikTok е пълно с видеа, направени от дерматолози и експерти, критикуващи актрисата. Но къде сбърка тя?

Слънцезащита

Най-много проблеми създаде фактът, че Гуинет неглижира слънцезащитата. "Не съм от хората, които слагат SPF по цялото си тяло. Прилагам съвсем малко на носа и бузите, където слънцето удря най-силно", казва актрисата във видеото. Според експертите от "Skin Cancer Foundation", за да имаме добра защита от слънцето, трябва да нанасяме около два милиграма слънцезащитен крем на квадратен сантиметър от кожата. Това се равнява на малка пълна чаша с продукт, а що се отнася до лицето - поне два пръста с крем. Също така, за да е добра защитата, е нужно да нанасяме минимум SPF 30 всеки ден. "Да нанасяме слънцезащитен крем е едно от най-ключовите неща в грижата за кожата. И не, не трябва да се слага толкова малко количество, камо ли само на носа и бузите. Гуинет се лъже, ако смята, че слънцето удря само там. То влияе на всяка открита зона", предупреждават дерматолозите. Тези критики накараха "Goop" да напишат официално изявление, в което обясняват, че все пак Гуинет е нанесла продукта върху цялото си лице. Това обаче не промени факта, че видеото показва друго, а и повечето хора твърдят, че "щетите от слънцето вече са ужасно видими по деколтето на Гуинет": "Личи си, че пренебрегва слънцезащитата!".

Ексфолиране и нанасяне на етерични масла

Други два пункта, по които Полтроу бе критикувана, е твърде честата ексфолиация на кожата, както и нанасянето на етерични масла, преди хидратиращ продукт: "Тя се оплаква от суха кожа, а твърди, че е пристрастена към ексфолирането. Не е добре кожата да се ексфолира всеки ден, особено ако след това не бъде предпазена от слънцето както трябва", казват дерматолозите. "Трябва много да се внимава с нанасянето на чистите етерични масла и продукти, които са изцяло на основата на олио. Те не са серуми. В серумите има вода, която хидратира кожата. Но основата им не базирана само върху олио. Олиото може да бъде допълнителна стъпка към рутината, но не и основна. То трябва да бъде в подкрепа на хидратиращия продукт, който се нанася пръв, като най-добре е да го ползвате вечер. [caption id="attachment_662915" align="aligncenter" width="300"]Дерматолози скочиха на Гуинет Полтроу сн. Инстаграм Дерматолози скочиха на Гуинет Полтроу сн. Инстаграм[/caption] Не е препоръчително да слагате чисто олио върху лицето си, преди хидратацията. Това може да го раздразни, особено след ексфолиране, както е при Гуинет. Да не говорим за запушването на порите! Повтаряме, олиото не е серум. Винаги четете съставките на продуктите си", предават от eva.bg.