Почти 15 години след смъртта на Майкъл Джексън скандалите, свързани с името му, нямат край. Този път обаче не става въпрос за поредните обвинения в педофилия, а за пари. При това за много пари! 95-годишната майка на изпълнителя Катрин и най-малкият му син – Бланкет, се опитват да продадат каталога на певеца на „Сони“ за космическите 600 млн. долара.

Другите двама наследници на Джако – щерката Парис и по-големият син – Принс, обаче се противят на сделката. Според тях цената на авторските права на Краля на попа само ще се увеличава. Двете страни се борят за контрол над фондацията, която управлява наследството на звездата. Откакто почина през 2009 г. Майкъл Джексън изкарва от гроба по 50 млн. годишно за наследниците си, а правата над цялата му музика днес се оценява на над 1,3 млрд. долара.

Майката Катрин и Бланкет са черните овце сред наследниците на Джаксън. Старата жена живее сама и е обслужвана от медицинска сестра. Според близки до семейството тя е с напреднала деменция, която не й позволява да взема бизнес решения. 22-годишното синче пък страни от останалите членове на семейството и никой не знае с какво се занимава.

Щерката Парис не излиза от полезрението на публиката, като се прави на модел и певица и не спира да експериментира с интимните си предпочитания към единия или другия пол. Единствено нормален изглежда Принс, който е завършил бизнес администрация.

Източник: вестник „Уикенд“