Халюк Билгинер, когото българските зрители познават от сериала „Езел“, е новият екранен партньор на холивудската звезда Анджелина Джоли. Двамата ще играят любовниците Аристотел Онасис и Мария Калас във филма „Мария“ на прочутия чилийски режисьор Пабло Лаврейн. Снимките ще започнат още този месец в Будапеща – пишат информационните агенции.

В „Мария“ бившата на Брад Пит е прочутата оперна прима Мария Калас, а турчинът Халюк пък е гръцкият магнат Аристотел Онасис, с когото певицата имала връзка през 60-те години. Техният страстен романс започва на култовата яхта на милиардера „Кристина“ и продължава десетина години. Впоследствие богаташът изоставя Калас и се жени за Жаклин Кенеди. Оперната прима умира изоставена и самотна в Париж едва на 53 години.

„Преминах през много тежък кастинг за ролята и се радвам, че избраха мен“ – коментира османлията, който през следващата година ще закръгли 70. Напоследък Билгинер е с доста разклатено здраве. През март дори колабира на сцената и бе приет в болница с проблемно кръвно налягане.

Дъртакът Кенан от „Езел“ качва на яхтата си Анджелина Джоли

69-годишният Халюк е бивш съпруг на Зухал Олджай от сериала „Ифет“. След развода си с нея той сключва втори брак, но днес отново е в отбора на свободните мъже.

Източник: вестник „Уикенд“