Обвиненията в педофилия към покойната поп икона Майкъл Джексън са неизменно свързани с прословутото му имение „Невърленд“. Изумителното съоръжение, което Краля на попа създаде, за да забавлява многобройните си невръстни гости, пустееше от години заради лошата си слава. Сега обаче то е привлякло като магнит друг любител на непълнолетни ласки – твърдят щатските таблоиди.

Става дума за милиардера Рон Бъркъл, който закупи „Невърленд“ през 2020 г. и е започнал ударно да го ремонтира, за да му върне автентичния вид от славните времена на Джако. 73-годишният собственик на инвестиционен фонд вече е възстановил повечето атракции начело с виенското колело и киносалона, а зоологическата градина се пълни с животни.

За Бъркъл, който е баща на 3 пораснали деца, се носят какви ли не слухове, откакто през 2006 г. се разведе с Джанет Стийлър след 32 години брак. Твърди се, че е разследван за разпространение на детска порнография в края на миналото десетилетие. Рон, който е един от най-щедрите дарители на Демократическата партия, обаче успял да покрие всичко благодарение на яките си политически връзки.

Бъркъл купи „Невърленд“ за смешните 22 млн. долара – с близо 80 милиона по-малко от обявената цена от наследниците на Майкъл Джексън. Имението беше на пазара цели 6 години, но никой не искаше да го купи заради скандалната му слава.

Източник: „Уикенд“