Даниел Петканов тъжи за своя най-добър приятел, по-голям брат и втори баща Милен Цветков

Даниел Петканов тъжи за своя най-добър приятел, по-голям брат и втори баща Милен Цветков, който загуби живота си навръх Великден. Лудият репортер се сбогува с журналиста с дълъг пост в социалната мрежа Инстаграм. "МОЯТ НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, ПО-ГОЛЯМ БРАТ И ВТОРИ БАЩА. Едни от бичовете на нашето съвремие са фалшът, лицемерието и мързелът. Моят най-добър приятел беше антипод на тези три думи. Благодарение на него дължа живота, който водя сега! С него се запознах на 31 май 2010 година в Аулата на УНСС. В 19:30 започваше конкурсът "Мис и Мистър УНСС" и аз участвах в него. Когато дойде моят ред да се изявя поздравих спонтанно Милен Цветков от сцената по микрофона и той ми върна някакъв отговор, но толкова ме тресеше адреналина, че даже не асимилирах какво каза.

Жури

Милен присъстваше на събитието като част от журито на конкурса. До ден днешен не знам как, но аз спечелих в мъжката категория и това събитие промени целия ми живот. На другия ден, заедно с Мис УНСС трябваше да гостуваме в сутрешния му блок, който се излъчваше по това време в икономическата телевизия EBF. Знаех, че моят бъдещ най-добър приятел и ментор в живота е остър журналист, който не търпи цензура и поради тази причина беше намерил пристан временно в тази медия. По време на участието, въпреки притеснението, се държах свободно - майтапих се с Милен, танцувах със синоптичката и след изявата той ме покани на разговор в кабинета му. В първия момент се стъписах, защото си помислих, че нещо не е наред, но видях, че е добронамерен и това ме развълнува. Следващото, което си спомням е, че ме попита дали съм се занимавал с телевизия, на което аз отговорих отрицателно, а вторият въпрос беше: - А, искаш ли да се занимаваш? Не можех да повярвам! Нали знаете тезата, че когато искаш нещо много силно, то рано или късно се случва. Тайно съм си мечтаел да разбера от първо лице какво е да работиш в телевизия, но никога пред никого не го бях споделял, защото си мислих, че това е затворена общност и че нямам никакъв шанс. Е, Милен Цветков ми даде този шанс! Искам да разкажа толкова много неща за приключенията ни от този момент нататък, но ще трябва да го направя под някаква друга форма, защото тук платформата ме ограничава откъм обем.

Бурни отношения

Накратко - отношенията ни бяха много бурни. Карахме се постоянно и се обичахме от душа, точно както едновременно можеш да мразиш и да обичаш само някой, който искрено е заел място в сърцето ти", написа Даниел Петканов в Инстаграм за своя "втори баща" Милен Цветков. [caption id="attachment_625553" align="aligncenter" width="300"]Даниел Петканов тъжи за своя втори баща Милен Цветков сн. Инстаграм Даниел Петканов тъжи за своя втори баща Милен Цветков сн. Инстаграм[/caption] В друг пост в мрежата Даниел не пропусна да благодари на своя ментор за всичко, на което го е научил и да го помоли за прошка. "Обичам те, братле! Прости ми за всичко! Благодаря за всичко!", завършва изповедта си Лудият репортер, с която почете паметта на Милен Цветков.