При все, че през тази година Данчо Караджов навърши 70 години, продължава да е сред най-активните родни музиканти.

С колегите му от Сигнал са нон стоп по концерти, а наскоро издадоха и поредния си албум „След тъмнината“

Споделя, че причината от 2005 г. до момента да не са пускали нищо ново е фактът, че е бил обиден на статуквото в медиите и на всички, които се правят американци и не зачитат българския интерес по отношение на културата. 

За себе си казва, че не е от тези, които твърдят, че работят денонощно. През лятото успял да съчетае полезното с приятното. Хубавото от това лято е, че покрай концертите си е възвърнал вярата, че българският рок има за какво да живее. Казва, че твори, само когато получи вдъхновение и идея, а не по задължение. 

Предполага, че и следващата година със „Сигнал“ ще направят турне из страната, но то е нещо обичайно, а не защото се навършват 45 години от качването им на сцена. 
На пръв поглед Данчо Караджов е доста затворен и кротък човек, но пък за сметка на това е прям. Случаите, в които трябва да си отвори устата, не прощава на никого. Така се случило и през 1982 г. с комунистите, които нарушили кредото му и им отвърнал, заради това групата им изпаднала в немилост за една година. 

Винаги защитава това, за което се е борил години наред и не позволява на никой да му се качва на главата. Когато е гневен се старае да не реагира емоционално, тъй като това пречи на психиката му. Категоричен е обаче, че няколко думи са достатъчни, за да успее да постави всеки на мястото му.
Винаги е казвал истината и държи на нея, категоричен е, че така ще бъде и занапред. 

Не се страхува от момента, в който ще му се наложи да се сбогува със сцената, защото е наясно, че всичко на тази земя си има начало и край. Категоричен е обаче, че от „Сигнал“ ще излезе само в ковчег.

Както знаете Данчо Караджов бе част от журито в „Гласът на България“, категоричен е обаче, че тазгодишното жури е пълна „трагикомедия“.
Според него единственият в т.нар. жури, разбиращ от пеене е Любо Киров, а двете дами – Дара и Галена, са сложени за красота. Що се отнася до Иван Лечев, според Караджов, той не разбира абсолютно нищо от пеене.

Не крие, че към днешна дата членовете на журито се спускат отгоре – продуцентите правят всичко по силите си да вкарат свои хора сред оценителите. Всеизвестен е фактът, че когато свърши съответното предаване, всички остават с празни ръце, с изключение на продуцентите, които си пълнят гушите година след година, категоричен е Караджов. Най-жалкото според него е, че подвеждат децата, карайки ги да си мислят, че вече са звезди и кариерата им е в кърпа вързана. 

Що се отнася до Владислав Славов споделя, че „Сигнал“ и в частност той самият нямат проблеми с него и недоумява защо колегите му недоволстват от него. Допълва, че именно той им е мениджър и промоутър, както и човекът, издаващ албумите им. Недоумява защо Силвия Кацарова е изпуснала така нещата, че той да се разпорежда с това, което е изпяла.

Споделя, че не е упражнил правото си на глас на 2 октомври, тъй като никой от кандидатите за народен представител не успял да го убеди, че трябва да отиде до урната и да даде гласа си за него. Категоричен е, че Евгени Димитров от „Ку-ку бенд“, с когото са много добри приятели по никакъв начин не се е опитал да го вербува да гласува за ИТН. Според него служебният кабинет ще изкара поне още два мандата. 

Не се притеснява, че зимата ще е тежка, нещо повече – не вярва, че се задава абсолютен апокалипсис.
Източник: Уикенд 

Данчо Караджов: По върховете си играят на шикалки, докато народът…