От месеци не бяха виждали подобно нещо в Гърция!

Чудо и радост в южната ни съседка. В Гърция не бяха виждали това от месеци, но ето, че се случи. А именно - в дни на повсеместна световна криза и ценови колапс, техните цени паднаха. Да, отнася се не до всичко, а само за плодовете и за зеленчуците, но и това е нещо. При все, че и техните цени за летния сезон бяха доста завишени.

Сега най-поевтинели са марулите, които могат да се купят на цени с 43 процента надолу, с 31 процента намалени са лимоните, които у нас на места вървят като злато, а с около 15 процента е паднала цената на доматите. Другите зеленчуци, както и плодовете, са спаднали ценово с по-малък процент, но все пак намалението се усеща.

Другото, което зарадва гърците за пореден път е, че се обмислят нови и спешни финансови помощи за гражданите с нисък доход, както и за гръцките пенсионери. Припомняме, че в страната им това се прави редовно, което се обсъжда често и в родните ни български социални мрежи.

"Гледайте какво правят там управниците за хората, а Гърция е с огромен външен дълг. Не ги интересува това обаче, е им е важно първо те да са добре - народът да е добре. Затова и няма да ги стигнем тях, та какво остава за американците или пък канадците", коментират с гняв нашенци в нета.