Стотици хора се кълнат в чудото с Богородица в Пазарджик!

Миряни са сигурни, че икона на Богородица лекува и изпълнява желания. Убедени са, че иконата на Божията майка говори с хората.Тя се намира в храма „Света Богородица” в Пазарджик. Пред нейния лик идват хора от цялата страна. Те се тълпят пред нея и молят да бъдат чути. Хората твърдят, че край образа на Божията майка те чуват шепот в ушите си и се надяват, че молитвите им ще бъдат чути. Не само се надяват, но и нещата са се случвали на много от тях.

Ту идват хора с физически дефекти, с болести, хора, които близки и роднини са пострадали по една и друга причина. Според вярващите иконата най-много помага при безплодие. Жени, които страдат от този проблем и идват пред светия образ на Дева Мария свидетелстват, че те чуват край нея глас да бъдат силни и търпеливи. Много от жените с този проблем разказват, че молитвите им са били чути и желанието им е изпълнено. Те вярват, че това е станала заради молитвите пред иконата в пазаржишката църква.

[caption id="attachment_435254" align="alignright" width="218"]Богородица Иконата на Света Богородица в пазарджишкия храм наистина прави чудеса![/caption]

Хората са повече от сигурни, че молитвите им са чути и желанията им се изпълняват. След като посетили храма и запалили свещички пред иконата, много скоро след това живота им се подобрил почти драстично.

В чудодейната сила на иконата са убедени и самите свещеници. Те разказват случай как е предотвратена кражба от сребърна дарителница пред иконата. Жената, която продава свещи е тази, която е спряла крадеца. Случката се случила по време на националния ни празник 24-ти май. Църквата била пълна с народ. Но след тях имало и 25-годишен мъж. Жената, която продава свещи твърди, че иконата е насочила образа на мъжа, който ще извърши кражбата. Тя по време на службата го е следяла непрекъснато и наистина е предотвратила посегателството над свещения предмет в църквата.

Не е ясно и кой точно е извършил дарението на иконата на Божията майка в пазарджишката църква. Единственото, което се знае със сигурност, че е била там през цялото време. Не се знае нито кой я е нарисувал, нито кой я е занесъл там, нито кога е подарена. В единия ъгъл само се казва, че е подарена от „семейство Михаил и Мария Джамбазови”. Никой също не знае каква е съдбата на дарителите и кои всъщност са те.