Слави Трифонов пуска кулинарно предаване!

Телевизията на Слави Трифонов „Седем-осми“ пуска собствено кулинарно предаване. Любопитно на зрителите бе кой ще е готвачът, който ще върти манджи на екран. Имаше догадки, че това е някой от екипа на Слави или чужденец, който българският ефир не е виждал до момента. [caption id="attachment_619691" align="aligncenter" width="300"]Слави Трифонов Слави Трифонов пуска предаване за манджи[/caption]

За да отговорят на всички тези въпроси, сценаристите поканиха в своето шоу кулинаря на „Mate Kitchen”. Оказа се, че неговото име е Георги Николов, бивш професионален спортист по джудо и самбо.

„Завършил съм професионална гимназия по обществено хранене и съм работил в ресторант в Англия, но на нито едно от тези две места не се научих да готвя. Всичките си практически знания и полезен опит в кухнята придобих едва когато ми се наложи да се грижа и изхранвам на ежедневна база осемчленно семейство, което се състоеше от две бебета, трима тийнейджъри, двама възрастни и един пенсионер“, сподели Николов. Ивайло Вълчев обобщи, че концепцията на „Mate Kitchen” е да е различното кулинарно предаване, в което „звездата е храната“, а не готвещият.

„Ако видите искряща от чистота фурна, да знаете, че в нея не се готви. Всяка кухня се цапа, ако се ползва по предназначение. Затова и ние искаме да предадем домашната обстановка, в която цапаме, изтърваме, изгаряме.

Искаме хората да се припознаят в нас, защото ние не сме шеф готвачи, а най-обикновени хора, които всеки ден се сблъскваме с предизвикателството да изхранваме семействата си“, разказва още Георги Николов. В кухнята за приятели „Mate Kitchen” зрителите ще получават готови отговори на вечния въпрос „Какво ще хапваме“ с комбинация от рецепти за дневно и седмично меню, както и ориентировъчен бюджет за необходимите продукти за всяко ястие.

Оказа се, че освен кулинарната платформа “Mate Kitchen” екипът е основал и едноименна фондация, чиято цел е да се бори с разхищението на храна.

„Остатък не е лоша дума и да се готви с остатъци не е срамно. Напротив – практично е, умно и отговорно“, категоричен е кулинарът. Предаването „Mate Kitchen” стартира днес от 18:00 часа и ще се излъчва всеки делничен ден в този час, а в събота и неделя ще стартира още от 11:00 часа.