Кой не знае чаровния проф. Тодор Кантарджиев, кой не е чувал за него?! 67-годишният усмихнат зевзек се превърна във всенароден любимец по време на пандемията като внасяше глътка въздух и предизвикваше усмивки у всички с чаровните си физиономии и лафове по време на редовите брифинги.

После обаче се разбра, че професорът е бил сполетян от най-голямата мъка - изгубил е своята съпруга преди шест години и признаваше, че не си представя живота без нея. Двамата били студентска любов и цял живот, години наред, били неразделни.

Синът на Кантарджиев не криеше тревогата си за своя любим баща, но ето, че съдбата си е казала думата и щастието отново се усмихна на професора. Самият той наскоро сподели новината, че отново обича, че има половинка в живота си и дори живеят заедно от две години.

"Криех не, защото се правя на интересен, а защото не мисля, че личният ми живот представлява интерес за някого. Един възрастен човек си намерил половинка, голяма работа... Но наскоро ме попитаха и трябваше да си го кажа. Да, открихме се с тази жена, която ми дава стимул, щастие, вяра. На една вълна сме, така да се каже, като изобщо не си представяйте младежките бурни страсти", смее се проф. Тодор Кантарджиев.

С въпросната дама го запознали близки приятели - убедени, че двамата си пасват страшно много като размисли и душевност. Избраницата на професора е зряла жена, на неговите години, но той за "младички" изобщо и не помисля, разбира се...