63-годишният Еди Мърфи отново е на върха, след като се завърна триумфално след 3 десетилетия към ролята, превърнала го в звезда – тази на „Ченгето от Бевърли Хилс“. Четвъртата част на комедията се върти по „Нетфликс“ с огромен успех, а чернокожият актьор не спира да дава интервюта. В едно от тях той сподели как за малко да се подхлъзне по наклонената плоскост на наркотиците като съвсем млад актьор.

Еди Мърфи разказа, че известните комици и друсалници Робин Уилямс и Джон Белуши са изиграли основна роля в решението му да стои далеч от дрогата. Актьорът разказа за вечерни излизане с двамата през 80-те години, когато им отказал да се присъедини към тях във взимането на кокаин. Както е известно, Робин се самоуби преди 10 години в плен на пороците си, а Белуши умря от свръхдоза само на 33 години.

И докато приятелите му отдавна не са на този свят, Еди Мърфи се ожени за пореден път – за австралийския модел Пейдж Бътчър. Двамата си размениха обети на карибския остров Ангила на интимна церемония. Този съюз е вторият брак на Мърфи и първият за Бътчър. Те са заедно повече от 10 години и имат две деца. Актьорът има още 9 деца от други жени и е с 19 години по-възрастен от настоящата си половинка Пейдж.

Източник: „Уикенд“