Чарлз и Камила за развод заради Елизабет Втора

Чарлз и Камила се запознават през 1970- та година, когато бъдещата съпруга на принца е на 23 години. Запознава ги бивша приятелка на принца - Лусия Санта Круз, дъщеря на посланика на Чили. Не след дълго двамата започват да се срещат. Но когато година по-късно Чарлз се присъединява към Кралските военноморски сили, двамата прекратяват връзката си. Според кралските биографи Камила по онова време е определена като "неблагонадежден партньор за престолонаследника". В края на 70-те Чарлз среща Лейди Даяна Спенсър, която тогава е на 16 години. Четири години по-късно принцът й предлага брак и двамата се женят. По това време Чарлз и Камила са възобновили връзката си и се срещат тайно. Няколко дни преди сватбата си с Даяна, принцът подарява на Камила гривна, украсена с "F" и "G". Това са инициалите на тайните им имена - Фред и Гладис. Принцеса Даяна знае за връзката между Чарлз и Камила от самото начало. А двете дами никак не се харесват. Даяна нарича съперничката си "Ротвайлер", а в писмата си до Чарлз Камила определя съпругата на принца като "нелепо сътворение". Чарлз и Камила успяват да държат връзката си в тайна близо 6 години. След това към пресата изтичат записи на телефонни разговори между двамата. Целият свят научава за любовната им афера, която става известна като "Камилагейт". Няколко месеца по-късно от британския двор официално признават за проблеми в брака на Чарлз и Даяна. През декември 1992-ра година става ясно, че двамата са разделени.

Извънбрачна връзка

Принцът признава в телевизионно интервю, че има извънбрачна връзка, назовавайки Камила като своя любовница. Даяна прави същото, като тогава заявява прословутата си реплика - "В брака ни беше пренаселено, защото бяхме трима". Въпреки че Камила се опитва да остане незабелязана през този период, тези разкрития я правят изключително непопулярна. Слуховете са отричани от нейните приятели, които твърдят, че всичко е медийна измислица. Чарлз обаче потвърждава в интервю пред Джонатан Дъмбълби, че двамата са възстановили връзката помежду си, след като вече са били сключили бракове. След това Камила се развежда със съпруга си през 1995-та година. Елизабет Втора обаче категорично отказва да приеме връзката на сина си с жена, която е развалила не само неговия, но и своя брак и чиито съпруг е все още жив. Камила и Чарлз се женят през 2005-та година само на гражданска церемония, на която Елизабет Втора не присъства. Кралицата обаче се присъединява към семейството на последвалата църковна молитва. Така де факто тя дава благословията си на влюбените. Днес херцогинята на Корнуел се ползва с благоразположението не само на кралицата, но и на самите британци, които с времето й простиха, че стана причина за развода на принца и Даяна. Близки до кралското семейство разкриват, че Чарлз и Камила най-сетне са намерили покой след десетилетия на криене и скандали. Двамата били изключително щастливи и твърдели, че това е истинската любов.

Развод

Любопитен факт е, че през март 2013-та година се появи информация, че Чарлз и Камила са подали документи за развод. Според тази информация Елизабет Втора е основният инициатор на раздялата, след като с Камила се скарали публично и тя нагрубила кралицата. [caption id="attachment_587902" align="aligncenter" width="300"]Чарлз и Камила пред развод заради Елизабет Втора? сн. Туитър Чарлз и Камила пред развод заради Елизабет Втора? сн. Туитър[/caption] Това обаче се оказаха само слухове, които не намериха потвърждение, а Камила и Чарлз все още са заедно и се радват на любовта помежду си, пише edna.bg.