Най-новият сериал с участието на Буура Гюлсой е бил закупен от една от големите БГ телевизии и ще бъде завъртян в най-скоро време. В Турция теленовелата се излъчи през пролетта и имаше грандиозен успех. Сега предстои да я видят и зрителите на Северна Македония, Казахстан, Русия и България.

Напоследък Буура Гюлсой жъне успехи на сема на малкия екран и театралната сцена, но и на литературния фронт. Романът му „Луна“ излезе по книжарниците през миналата година и стана бестселър. За написването на книгата актьорът се вдъхновил от своя идол Хю Лори (Д-р Хаус), който също има бестселър.

На чаровния брюнет от „Пепел от рози“ и „Север Юг“ явно му върви в изкуствата, но не и в личен план. Миналата година той и жена му Нилюфер подадоха изненадващо заявление за развод и бракът им бе разтрогнат по бързата процедура. Синът им Джем остана при майка си, а бащата склони да плаща издръжка.

Филмът „Север Юг“ е върхът в кариерата на Буура. За превъплъщението си в Гюней е печелил наградата за най-добър тв изпълнител на южната ни съседка. Преди да се захване с актьорството, Гюлсой е завършил архитектура, но никога не е практикувал по специалността си.

Източник: „Уикенд“