Една от най-известните принцеси на Дубай наруши традициите и публично се отказа от съпруга си. Това тя направи чрез акт в социалните мрежи, с който демонстрира решимостта си да сложи край на семейния си живот.  Изявлението става само седмици след като Махра роди първородното си дете от мъжа си, след пищна сватбена церемония миналата година.

 

Махра е поредната принцеса след Латифа и Шамса, която публично нарушава етикета на кралското семейство на Дубай. Баща й се разведе преди години с майка й - гръцката красавица Зоя Григориакос, която се премести в Лондон след развода.  С близо 500 милиона по-богата избяга  и друга бивша съпруга на шейха на Дубай - принцеса Хая, която го обвини в малтретиране и заяви, че е избягала от Дубай, тъй като се страхува за живота си.

 

Шейх Мохамед Бин Рашид Ал Мактум, има 36 деца, но Махра се радваше на благоволението му. Тя дори се омъжи за шейх Мана, който явно е спипан да изневерява на жена си. В съобщението си в социалните мрежи Махра пише "Скъпи съпруже, тъй като си зает с друга партньорка, с настоящото обявявам, че се развеждам с теб. Развеждам се, развеждам се, развеждам се. Пази се. Бившата ти жена". 

 

Малко преди това тя пусна снимка с бебето си, на която пише "Само ние двамата", очевидно намеквайки, че съпругът й  я е изоставил.

 

Що се отнася до шейха на Дубай, не е ясно какво е предприел срещу дъщеря си, но е факт, че след изявлението тя не е виждана повече и изчезна и от социалните мрежи. Запознати с протокола в Дубай казват, че владетелят вероятно я е изолирал, като наказание за поведението й. "Дубай може да изглежда като светска страна, където жените се уважават, но си остава част от арабския свят.  Подобно погазване на протокола и законите на страната се наказва изключително сурово. Шейхът има много деца - ако са послушни и покорни - получават привилегии, признание пред обществото и възможност да водят живот, какъвто им харесва. Ако се разбунтуват - изолират ги и ги изтикват настрана", казват запознати.

 

Две от принцесите Латифа и Шамса изчезнаха безследно след опити да избягат от Дубай. Принцеса Хая пък заяви, че са отправяни заплахи за живота й. "Той е изключително суров човек и не търпи неподчинение. Избягах, защото се страхувах, че ще ме затворят като принцеса Шамса или ще ме убият", твърди тя. Шейхът отрича всички обвинения за тормоз и твърди, че е бил охулен несправедливо. Той дори показа принцеса Латифа в Париж преди две години, която заяви публично, че живее живот, какъвто иска и не е тормозена от баща си. Но изненадващо не й вярва никой ...