Пето място предвиждат за песента на Вики Георгиева и България на Евровизия!

Пето място – това предвиждат за България сайтове за залози във връзка с предстоящото ни участие на Евровизия 2020. Конкурсът ще се проведе от 12 до 16 май в Ротердам, а Виктория Георгиева представи за първи път песента си Tears Getting Sober през уикенда. [caption id="attachment_621590" align="aligncenter" width="300"]Евровизия България може да стигне до 5-то място в Евровизия[/caption]

Според прогнозите на букмейкърите с триумфа на Евровизия ще се поздрави екипът на Литва. С по-нисък коефициент от България, което им дава и по-голям шанс за победа, са още Исландия, Русия и Швейцария.

Междувременно Георгиева постигна най-успешната премиера на наша песен за Евровизия от 2016 г., когато Поли Генова представи своята If Love Was A Crime. За първите девет часа видеото към Tears Getting Sober събра над 220 хиляди гледания в официалния канал на конкурса в YouTube. Клипът набира популярност още в територии като Испания и Нидерландия. Полюсни пък са реакциите на българските фенове на Евровизия за песента на Георгиева. От пълна еуфория до подозрения за копиране на световни артисти – така варират отзивите на меломаните в социалните мрежи.

„Песента е на световно ниво, Браво!“, „Песента е страхотна, но клипът въобще не ми харесва“ и „Песента е някъде по средата на коледна песен, песен от Дисни филм и много Били Айлиш“ гласят част от коментарите на феновете.

Сравненията с певицата, грабнала 5 награди „Грами“ на последната церемония, са най-често срещаната критика към Tears Getting Sober. Самата Виктория е признавала неведнъж, че Били Айлиш е неин идол. Тя не е и единственият претендент на тазгодишната Евровизия, която е повлияна от творчеството на 18-годишната американка, като мнозина дори скочиха срещу един от финалистите в естонския конкурс за техен представител и го обвиниха в плагиатство. По думите им, песента Beautiful Lie на Jaagup Tuisk крие елементи от When the Party’s Over на Айлиш. Автори на българската песен са самата Георгиева, Борислав Миланов, Лукас Оскар и Корнелия Виеболс. За видеото пък певицата се колаборира с Виктория Караколева. „Хората от цял свят страдат от някакви емоции, изпадат в дупки. Имат нужда някой да ги побутне и да им каже, че всичко ще е ок, че трябва да продължат напред.

Посланието на песента е много силно но и много абстрактно всъщност. Това беше моя идея, за да може да достигне до повече хора“, обясни пред вестник „Монитор“ Виктория, чиято звезда изгря на сцената на X Factor. Тя ще представи своята песен на втория полуфинал на Евровизия, който е заложен за 14 май.

Коронавирусът обаче може да повлияе и на песенния конкурс, като тези дни организаторите разглеждат и алтернативни варианти за провеждането на събитието. „Коронавирусът е засечен в Нидерландия. Като международно събитие, което посреща гости от цял свят, ние следим внимателно развитието на вируса“, коментират от зала Ahoy, където се предвижда да се проведе Евровизия. Обществената телевизия NPO обяви в края на седмицата, че ще вземе предвид съветите на здравните органи относно това каква форма ще придобие песенният конкурс в Ротердам. Засега успокояват обаче, че е прекалено рано да се взимат крайни решения относно различните сценарии, при които може да се проведе събитието.