Тази есен аграрното предаване „Фермата“, излъчвано в ефира на bTV ще бъде заменено от ново риалити от типа на „Сървайвър“, но с различни правила.

Телевизията вече е започнала набирането на кандидати за новия проект, чието заглавие е „Островът на 100-те гривни“. В него 30 души ще бъдат изолирани на тропически остров, където ще се борят за оцеляването си, а наградният фонд ще е 300 бона.

 

В момента, в който стъпят на тропическия остров, всеки един от участниците ще получи равен брой гривни, които имат определена стойност. Докато са в шоуто, те могат да печелят още или пък да губят гривни, състезавайки се в различни предизвикателства или пък да ги получават от други участници. Това означава, че в новото риалити ще са важни не само физическата издръжливост, а и хората, с които приключенците ще се обградят и приятелствата, които ще създадат. До финала ще достигнат само тримата, събрали най-голям брой гривни, които ще се борят за наградния фонд от 300 000 лева.

 

От bTV издават, че форматът е съвсем нов – датира от 2023 г., а собственик на правата е „Talpa Studios“. Оригиналното заглавие на проекта е „Million Dollar Island“ (Остров за милиони долара). Участниците в оригиналния проект на предаването, са 100, като всеки от тях получава гривни на стойност 10 000 долара – общо 1 млн. До момента варианти на шоуто, са снимани само на 6 места в световен мащаб – САЩ, Белгия, Нидерландия, Австралия, Румъния и Близкия изток. България ще е седмата територия, на която ще бъде излъчено риалитито.

На този етап от bTV отказват да съобщят кои ще са продуцентите на формата, но по всяка вероятност той ще бъде продуциран от самата медия. Изпълнението е възложено на доскорошната дясна ръка на Иван и Андрей във „Фермата“ – Ники Николов и на бъдещия директор „Съдържание и продукция“ на Нова тв – Ивайло Вандов, който бе уволнен миналата година.  

 

Все още се обсъжда въпросът кой ще е водещ на предаването, но за момента не е взето окончателно решение. Спряга се името на сървайвъра със слабо сърце, но широка усмивка и много фенки – Филип Буков, който е любимец на телевизията, след като Иво Аръков вече втръсна на зрителите. Буков би се вписал идеално във формата като човек, обичащ спорта, предизвикателствата и изпитанията на волята. Вероятно зрителската подкрепа, която танците на актьора генерират в „Денсинг старс“, ще е своеобразен тест за това дали е подходящ за новото риалити. Ако оправдае имиджа си на любимец на аудиторията, Буков ще влезе с няколко обиколки преднина пред останалите кандидати за водещи на новото риалити.

Източник: Уикенд