В края на миналата седмица Великобритания официално избра своя представител за „Евровизия“ в Швеция – 33-годишния Оли Александър. Ексцентричният изпълнител, който е демонстративен хомо, направи следния коментар пред в. „Сън“:

„Обещавам, че гордо ще развея британския флаг по възможно най-педалския начин!“

Освен певец и виден член на ЛГБТ общността в Англия, Оли Александър е и актьор. А популярността си дължи преди всичко на документалния филм „Да отгледаш гей“, излъчен по Би Би Си през 2017 г. В него Александър разказва историята си на момче от бедно семейство в Йоркшир, израснало в началото на века сред предразсъдъците на хомофобска общност от бачкатори и футболни фенове.

„Аз съм най-големият хомо в Англия! Забравете за Елтън Джон и поколението на скритите гейове, които се опитват да се впишат тихомълком в свят, който не им принадлежи. Дошло е нашето време, когато можем да излезем по телевизията и да говорим за това какво чувстваме, да демонстрираме сексуалната си енергия без страх и задръжки“ – твърди Оли.

Британският представител на Евровизия: Аз съм най-голямата „халка“, а не Елтън Джон!

Изпълнителят настоява да се обръщат към него ту с мъжки, ту с женски местоимения, тъй като понякога се чувствал мъж, а друг път – жена.

Източник: „Уикенд“