Покрай кончината на Горбачов на дневен ред отново излезе връзката на петричката пророчица Ванга със съветските лидери от близкото минало.

Според твърденията, тя е предрекла съдбата на няколко от най-емблематичните лидери на бившия СССР.

Леонид Брежнев също е сред руските лидери, срещали се с Ванга. На него тя предрекла, че ще има дълъг живот, но не чак толкова, че да стане свидетел на разтурването на страната му. Срещата им протекла при изключителни мерки за сигурност през 1981 г. в резиденцията на Тато. 

Мълвата носи, че бившият Първи също искал да присъства на тази среща, но Брежнев бил категоричен, че иска тя да се проведе на четири очи. Единствената, допусната на срещата помежду им, била само преводачката. 

Пред Брежнев, Ванга разкрила нерадостното бъдеще на СССР. Изненадала го с новината, че след около година ще напусне този свят, а той я помолил да удължи земния му път. По онова време Брежнев вече бил доста болен. Живков пък му обещавал, че ще се изцери от голяма част от болестите си с българската минерална вода.

Към терапията му били добавени и редица рецепти от народната медицина, препоръчани от Ванга. Доволен от оказаната му помощ, руският лидер сключил изгоден за страната ни договор за доставка на газ и нефт за милиарди долари. 
Източник: retro.bg

Брежнев поискал нещо скандално от Ванга