Браян Адамс още тъгува за принцеса Даяна. Поп звездата, който продължава да мълчи за истинските им отношения, наскоро коментира, че е направил опит да я спаси преди смъртта й през 1997 година.


"Даяна беше моя близка приятелка. Още тъгувам за загубата й. Когато почина бях разтърсен, подобно на всички, които я познаваха. Опитах се да й помогна, когато беше омъжена, но  явно не успях", казва Адамс.


Той се запознава с принцесата изключително случайно, малко след сватбата й с Чарлз. Праща един от дисковете си с песен, посветена на нея, в двореца и е поканен на чай. Следват още покани за срещи, които прерастват във връзка. Официално двамата са само приятели, въпреки че приятелката на Адамс твърди, че той е съсипал отношенията им, именно заради любовните си отношения с принцесата.

"Приятелството ни даваше възможност да видя какъв е животът й отблизо. И когато веднъж й се извиних, ако песните ми по някакъв начин я травматизират, тя се усмихна и ми каза "О, аз искам да чуя още"., разказва Адамс.

При последните им срещи, той я е подкрепял, но не смеел да я насърчи открито да напусне Чарлз и кралския двор. Близките му отношения с принцовете Уилям и Хари също оказали влияние върху поведението му. "В крайна сметка тя сама се спаси", заключава Адамс. И споделя, че ако днес беше жива, Даяна със сигурност би била още по-забележителна, като личност, отколкото преди 20 години.