Племенницата на Милен Цветков катери върхове!

Племенницата на покойния журналист Милен Цветков - Ема Чопова, жъне световни успехи в модата. Младото момиче заедно с англичанката Лаура Лоуена имат свой бранд и вече привлякоха вниманието на авторитетния вестник "Ню Йорк Поуст", който им посвети статия, пише столичен вестник. [caption id="attachment_653503" align="aligncenter" width="300"]Милен Цветков Милен Цветков би се гордял с племенницата си Ема[/caption]

"Въпреки че са израснали в малки градове в държавите си и никога не са били заобиколени от изкуство като деца, дизайнерките са силно повлияни от поп-културата и занаятите", пише изданието.

Двете се запознават в най-престижната модна академия в света "Сейнт Мартин" Лондон, която са завършили куп световни дизайнери като Александър Маккуин. Още през 2011 година решават, че някой ден ще направят своя марка, защото ги обединява любовта им към полите. Така брандът Copova Lowena се ражда преди две години. Днес студио им се намира в Лондон, а момичетата черпят вдъхновение за авангардните си поли и от традиционните за България носии, които пречупват през актуалните тенденции за сезона, като някои материи се доставят от България. Облеклата на Ема и Лаура бързо се превръщат в хит само в рамките на година. Луксозният електронен магазин Matchesfashion.com ги издирва в Instagram и започва да продава моделите им, като само за ден е разпродадена първата им бутикова колекция от 30 поли. Всички модели са уникати, ръчно изработени. В ушиването на много от тях са използвани стари престилки шарена одеала от 60-те години и колиета от вериги за конен спорт. Ема беше и първата българка номинирана на престижните награди на конкурса LVMH през пролетта, в който жури бяха Стела Макартни и Марк Джейкъбс. Ема е племенница на първата съпруга на Милен Цветков -Йорданка Начева, която живее с дъщеря си в Холандия. Преди смъртта си Милен също общувал с племенницата си, въпреки че журналистът отдавна бил разделен с голямата си любов. Дъщеря им Калина беше гордостта на татко си и двамата имаха силна връзка.