Жанета Осипова стана доброволка към БЧК!

Мис Плеймейт Жанета Осипова стана доброволка. Носителката на титлата за 2018-та година е ангажирана да носи хранителни продукти на хора в неравностойно положение и пенсионери, след като се записа към БЧК. [caption id="attachment_624162" align="aligncenter" width="258"]Жанета Осипова Жанета Осипова стана доброволка към БЧК[/caption]

„Още в началото на пандемията кандидаствах в БЧК, за да помагам безвъзмездно. Около 2 седмици ми обработваха данните и след това подписахме споразумение да ми се обаждат, когато имат нужда.

За съжаление нямам медицинско образование и не мога да съм полезна в лечебните заведения, но мога да пазарувам и да разнасям хранителни продукти”, сподели пред вестник „България днес” Жанета. Момичето с добро сърце и красиво тяло признава, че не е мислила дълго, дали да се запише като доброволец. „Не трябва да имаме повод, за да сме добри. Помагам и без да е извънредно положение. И мисля, че повече хора трябва да се включват в подобни инициативи. През целия си живот винаги съм търсила начин да бъда полезна на обществото”, споделя още плеймейтката. Въпреки крехкото си тяло Жанета Осипова не се притеснява да носи тежките торби с продукти, тъй като тренира и може да се справи с подобен проблем. Тя признава, че предпочита да бъде на първа линия и да живее значимо, отколкото да се затвори у дома и да се излежава безцелно. Осипова добави, че се надява повече хора да се откажат от седенето на дивана и да се включат в каузата. Моделката има и друга мисия в тези трудни време и храни бездомни животни, тъй като те често са забравяни. Жанетя се тревожи, че уличните животни, които до този момент са били хранени с остатъци от ресторантите и заведенията за бързо хранене, сега гинат от глад. Дори птиците са в криза. „И те имат души, и те имат нужда от подкрепа”, казва доброволката. Тя призовава съгражданите си да бъдат добри и отговорни хора, за да можем заедно да преминем през това изпитание. „Разберете, че няма нужда от паника, защто тя може само да ни навреди. Страхът пречи и на нашите близки, които могат да се поболеят от притеснение, а реално да няма опасност за тяхното здраве. Затова се усмихвайте и не спирате да вярвате, че добрите времена ще се завърнат”, категорична е бившата мис Плеймейт.