Финансовото състояние на по-малкия брат на легендарния футболист Христо Стоичков не е никак завидно.

Именно поради тази причина от няколко месеца насам Цанко води емитрантски живот в Германия.

Заради здравото безпаричие, което го ударило у нас и той като редица сънародници бил принуден да замине да търси късмета си зад граница. За негово щастие там бързо успял да се уреди и си намерил работа.

Както се знае през последните години отношенията между Христо Стоичков и брат му Цанко, са на приливи и отливи. По-малкият брат е категоричен, че безпаричието не може да го унищожи и допълва, че богатството пък не може да издигне долните души.

През ноември тази година, по-малкият брат ще направи 43 години. Той имаше амбицията да стане част от политическия живот в страната. През миналата година в ефира на Нова тв, Цанко Стоичков заяви, че крои планове да основе партия, с която да се яви на следващите избори. Бе категоричен обаче, че няма да търси подкрепа от брат си.

Очевидно тези му планове са останали за по-добри времена. Допреди да хване пътя за чужбина, той живеел заедно с майка си Пенка в къщата им в с. Ясно поле, пловдивско. Той й помагал с дворната работа, но след заминаването му, тя е принудена да се справя сама.
Напоследък 73-годишната леля Пенка вижда Христо Стоичков само по телевизията. За последно го видяла по време на участието му във „Фермата“.
Източник: hotarena.net
 

Братът на Христо Стоичков удари дъното