Рядко има млади държавници, но в своята младост и те са обичали забавленията и приключениятаБорис Елцин

, първият президент на Русия в младостта си беше истински красавец. Борис Николаевич е роден в просто семейство от работническа класа и от ранна възраст проявява характер. Той е свободолюбив младеж, склонен към приключения. [caption id="attachment_644697" align="aligncenter" width="554"]Борис Елцин - красавец на младини (Няма да повярвате как са изглеждали политиците преди – Снимки) Борис Елцин на младини е голям красавец
Снимка: Гугъл[/caption]

Малко хора знаят, че през студентските си години Елцин е пътувал из страната без никакви пари. Пътувал гратис по покривите или в коридорите на влакове, както и на стоп с камиони. За няколко месеца той успял да посети Москва, Санкт Петербург, Минск, Киев, Крим, Сочи, Батуми, Ростов на Дон, Волгоград и много други градове.

[caption id="attachment_644698" align="aligncenter" width="561"]Борис Елцин - красавец на младини (Няма да повярвате как са изглеждали политиците преди – Снимки) - Снимка 2 Барак Обама преди и сега
Снимка: Гугъл[/caption] Барак Обама е роден и израснал на Хавайските острови. Посещава престижното частно училище Panehou. По-късно президентът описа младостта си в автобиографичната си книга „Мечтите на баща ми“. Американският лидер твърди, че на младини често е злоупотребявал с алкохол, взимал е наркотици и е пушил трева.

За щастие Барак осъзнава навреме, че по този път няма да стигне далеч. В резултат на това той се мести се в Лос Анджелис, получава добро образование по международни отношения и изгради блестяща политическа кариера.

[caption id="attachment_644700" align="aligncenter" width="524"]Борис Елцин - красавец на младини (Няма да повярвате как са изглеждали политиците преди – Снимки) - Снимка 3 Владимир Путин преди и сега
Снимка: Гугъл[/caption] Владимир Путин е роден през 1952 г. в Ленинград. Родителите на бъдещия президент в следвоенния период са работили в завод. Семейството живее в бедност: общинският апартамент, в който политикът прекарва детството си, дори няма нормални удобства.

"Още преди да завърша училище, имах желание да работя в разузнаването. Исках да стана и моряк. Но след това отново разузнавач. А в самото начало наистина мечтаех да бъда  пилот", спомня си по-късно Путин.

Путин завършва специално шлоло с химическа насоченост, след което постъпва в Ленинградския държавен университет където учи в  Юридическия факултет. След гимназията той е изпратен да служи в КГБ и това е началото на кариерата му.

[caption id="attachment_644701" align="aligncenter" width="592"]Борис Елцин - красавец на младини (Няма да повярвате как са изглеждали политиците преди – Снимки) - Снимка 4 Ангела Меркел е истинска дама
Снимка: Гугъл[/caption] Ангела Меркел е най-голямото дете в семейството. Баща й ръководи колеж за пастори, а майка й работи като учител по чужди езици. Бъдещият канцлер на Германия е отлична студентка и проявява интерес към точните науки. След като напуска училище, тя постъпва във физическия факултет на университета в Лайпциг. По време на следването си Меркел е скромна и старателна студентка. Впоследствие тя защитава докторската си дисертация.

Политическата кариера на Ангела започва през 80-те години. Тогава канцлерът на Федерална република Германия Хелмут Кол я забеляза. Той също допринася за нейното издигане, предават от cosmo.ru.