"Да хванеш гората" е любимото авторско предаване на Галя Щърбева, но самите ние бяхме напът да "хванем гората" като научихме за нея факти, които не сме и подозирали. Журналистката е на екран от десетилетия и е сред най-известните лица от ефира, но както самата тя признава, никога не е искала да е в светлините на прожекторите с личния си живот и особа.

"Не харесвам това. Мразя самата мисъл някой да се рови в живота ми и той да е на показ. Затова се казва личен, за да си остане такъв. Искала съм винаги хората да се интересуват от работата, от репортажите и гостите ми, а не от мен самата", казва Щърбева.

И явно това е причината досега никой да не е знаел такива пикантни и дори смайващи факти за нея като например това, че дълги години е искала да става продавачка на... сирене. Като малка обожавала да ходи в магазините и да се заседява дълго пред щандовете, на които се режат и теглят сирена и кашкавали.

"Това ме омагьосваше. Не знам защо, странно е, но чак изпадах в транс. Гледах как режат, мерят... смешно ми е сега, но доста време исках да работя точно това. После преминах и през мераците за агроном, актриса, ветеринарен лекар и какво ли не, но сиренето си остана фаворит", смее се Галя Щърбева.

И, разбира се, не съжалява, че се е посветила на своята си професия - журналистиката.

Източник: Crimesbg.com