Андре Токев се оказа натирен от ресторанта си заради Гущеров!

Шеф Андре Токев използва циганското лято, за да премести хитовия си столичен ресторант. Както вестник „Уикенд” писа, къщата, в която се помещаваше изисканото заведение на готвач №1 у нас, вече е продадена. И той бе внезапно прокуден, въпреки че мястото бе добре разработено и се радваше на солидна клиентела. [caption id="attachment_608109" align="aligncenter" width="300"]Токев Токев се оказа изгонен от ресторанта си[/caption]

Дългогодишният собственик на сградата, в която навремето е живял комунистическия управник Антон Югов - Добромир Гущеров, сключи изгодна сделка и продаде имота. В който от 2 години беше настанен ресторант „Андре”.

Оказа се, че новият собственик има други планове за къщата и внезапно се наложи Токев да търси ново убежище за заведението си. Оценителят от „МастърШеф” обаче не се предава и светкавично намери ново място за изисания си ресторант. То ще е в сърцето на София – на хвърлей от парламента, зад бившия хотел „Радисън”. Там години наред се помещаваше друг популярен ресторант – сръбския „Банкович”. В началото на седмицата Андре Токев извика бачкатори в един от топлите октомврийски дни и ги накачули на фасадата на заведението. Тяхната задача бе да сменят по най-бърз начин старата рекламна табела с неговата. Промени в интериора предстоят да бъдат направени в идните седмици. Топ готвачът през лятото бе зает с ресторанта си на морето и снимките на най-новото си предаване „Ловци на храна”, а в началото на октомври пък отскочи до Бразилия.

И едва след завръщането си от Латинска Америка бе сюрпризиран с неприятната вест, че трябва да смени локацията на ресторанта си. Той обаче бърдо сколаса да поръча красива табела за гурме заведението си в сърцето на София.

В деня, предвиден за монтажните работи, Токев пристигна в отлично настроение пред лъскавото си бистро с белия си джип. Бригадата майстори вече беше на обекта и премахваше стария надпис. Двама мъже се бяха покачили на метална стълба и увиснали на височина 2 метра, сръчно развиваха винтове с отверки.

Андре, комуто наскоро се роди внучка Ема-Мари, излезе от роувъра си и хвърли бърз поглед към работягите. А след като се увери, че демонтажът им спори, отиде до багажника на возилото си, отвори го и измъкна оттам новата табела.

„Ето, това трябва да закачите. Само внимавайте да не счупите подложката на буквите, че е доста крехка”, рече той на наемниците, подавайки им стилния надпис. В следващия час майсторите се препотиха три пъти, докато нацелят точната позиция на болтовете. Собственикът на ресторанта наблюдаваше внимателно всички техни движения и даваше указания, когато нещо не му харесваше. Междувременно край заведението мина негова стара позната и двамата си побъбриха 4-5 минути. Токев не пропусна да се оплаче от внезапно сполетелите го патила, а приятелката му го окуражи с думите: „По-добре е, че стана така. Тук ще ти върви повече!”