Българки готвят протест заради Деси Бакърджиева!

Деси Бакърджиева или д-р Хинова от хитовата лекарска поредица „Откраднат живот” предизвика истински фурор сред жените у нас. Личните борби и стремежи да бъде на високо професионално ниво на младата лекарка предизвика невиждан интерес в мрежата. [caption id="attachment_570311" align="aligncenter" width="300"]Деси Бакърджиева Деси Бакърджиева се превърна във всеобща любимка[/caption] Във виртуалното пространство личните битки и стремежи на чаровната и амбициозна д-р Хинова, изиграна блестящо от Деси Бакърджиева предизвикаха истински фурор. Въздействието, което предизвика ролята й се оказа близка иза стотиците жени в страната.

В потвърждение на това се създадоха няколко големи форума в мрежата. В които младите майки коментират социалните въпроси в страната ни. И системата, провокирани от съдбата на младата лекарка в топ сериала.

Една от най-щекотливата тема засегнати в сериала е как хем майките да бъдат до децата си в първите години след раждането на детето, като бъдат стимулирани финансово от държавата, за да не се налагат да работят. И от друга страна как да не загърбват докрай работата и социалния си живот.

В поредицата „Откраднат живот” се споменават и проблема с оскъдните детски надбавки. Изобщо се говори за дефицитно и неадекватно отношение към хората, които вече са станали или тепърва ще стават родители в България.

Един от големите проблеми, засегнат в сериала бе желанието на лекарката да стане майка. И то стана факт. В същото време в сюжетната линия са освен вътрешните борби и абсурди на героинята на д-р Хинова, но и търсене на баланса между личното и професионалното.

„Майките също сме хора, това в тази страна често се забравя! Това, че сме станали такива, не означава, че сме спрели да живеем“, реагират емоционално форумките и предлагат да се организира протест по темата.

Темата за сурогатното майчинство също бе разкостено на форумите. И нас то е забранено и дори се води престъпление. Човек може да бъде лишен от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5000 до 15 000 лева, ако се направи.