Наталия Гуркова в най-дългата си и съкровена изповед!

Наталия Гуркова все още няма сили да сподели подробности около убийството на съпруга си пред двете си деца. 9-годишната Джорджия Михалевич и по-малкият й брат Кристиян все още не знаят подробности около гибелта на баща им Джордже Михалевич. [caption id="attachment_584633" align="aligncenter" width="300"]Наталия Гуркова Наталия Гуркова призна, че Джордже е голямата й любов[/caption] Бизнесменът от Черна гора бе застрелян на 24 септември миналата година на кръстовище в Йоханесбург, ЮАР. Местните власти все още не са открили нито извършителите, нито поръчителите на разстрела на търговеца на злато и диаманти. Последната среща на децата с баща им е на 15 септември, когато Джордже изпраща дъщеря си на училище, а сина си на детска градина. "Не съм им обяснявала как е загинал баща им. Опитвам се да ги предпазя от този шок. През онзи септември животът ми се преобърна... В началото на годината бяхме решили с Джордже, че ще останем да живеем в Европа. Аз живея в България от няколко години, а съпругът ми пътуваше между държавите, но вече беше решил да не живее в ЮАР. От април бяхме в Европа - най-напред в Черна гора, после във Франция, септември бяхме в България, за да изпратим на училище дъщеря ни и малкия на детска градина. Ден след това мъжът ми замина в ЮАР по работа. И ми се обадиха от полицейската служба. Мислех, че сънувам, че се случва нещо нереално, някаква измама... Беше толкова ужасно, не вярвах, че е истина", върна се към деня на трагедията Гуркова. Двамата се запознават в дискотека в ЮАР. Изтощена от дългия полет Мис България се двоуми дали да разпусне с приятелите, на които гостува, в нощен клуб на Йоханесбург. И решението й се оказва съдбовно.

"Джордже е моята голяма любов. Запознахме се в дискотека в Йоханесбург. Бях на косъм да не отида, толкова бях уморена от пътуването. Когато се върнах в България, започнахме да си пишем, а после отидох пак в ЮАР и разбрах, че искам да споделя живота си с този мъж.

Пътувахме по цял свят, правихме няколко околосветски пътешествия. После се появиха децата - ражданията им бяха най-щастливите моменти в моя живот", прелиства радостите от миналото Гуркова. В ЮАР Джордже й осигурява живот като на кралица. Живеят в огромна къща с прислужници. "Всяко семейство в ЮАР, което има възможности, живее по този начин. Две години преди да се роди Джорджия създадох магазин за бижута. Но след раждането й вниманието ми изцяло бе погълнато от детето. Магазинът продължи да работи още няколко години до преместването ми в България. Бижутата са ми страст. Въпреки, че сега нося много малко бижута, имам своя колекция и обичам да се занимава със скъпоценни камъни", разкрива Наталия Гуркова. След трагедията тя е категорична, че няма да се върне да живее в ЮАР. Но ще трябва да пътува до тази страна. "Никога няма да се върна в ЮАР, за да живея там за постоянно. Но така или иначе трябва да пътува понякога, за да може свекърва ми (след трагедията Мира Михалевич отказа да напусне града и да се върне в Черна гора, за да е близо до сина си - б.р.) да вижда децата. Имам и приятели - прекарах десет прекрасни години от живота си там все пак. Много хора ме питат как успявам да запазя след тази трагедия присъствие на духа, спокойствие и стабилност. Не знам, нямам обяснение. Сега съм и майка, и баща. Преди беше лесно да кажа: питай баща си. Сега аз трябва да знам всички отговори. Преди отговарях за възпитанието на децата, а съпругът ми за финансовата част. Сега аз отговарям за всичко. Винаги съм знаела, че съм силна, но го усетих едва, когато се случи най-лошото - загубата на съпруга ми. Това е най-тежкият момент в моя живот и тепърва ще се справям с уроци, които трябва да науча. Никога не съм допускала, че на мен ще ми се случи нещо такова. Позволявам си да плача само пред себе си, и то изключително рядко. Децата не са ме виждали да плача...", изповяда се Гуркова.