Аделина Радева стана заместничка вместо шефка

Жестоко излъгана от Българската национална телевизия се оказа една от най-добрите тв журналистки у нас  Аделина Радева. През пролетта тя обърна гръб на добре платената си работа в Нова телевизия, за да се върне в БНТ, където е минала основната част от професионалния й път. Каза, че са й направили "предложение, което не може да откаже", но от тогава до сега работи само по заместване. Последната й позиция е като водеща на "По света и у нас" на мястото на бременната й колежка Филипа Огнянова.

Централна емисия новини

Аделина Радева зае мястото на Филипа Огнянова във вторник вечер. Тя вече официално е екранна партньорка на Спас Кьосев, заедно с когото води централната емисия новини в БНТ. Но не за такава позиция се е пазарила бившата водеща на "Здравей, България", твърдят запознати. Както "Уикенд" писа преди време, тя е била поканена в държавната медия с обещание за нещо много по-голямо, което уж трябваше да бъде оповестено през септември. Това бе казано официално от Аделина в предаването на Георги Любенов дни след като стана ясно, че тя се мести от Нова в БНТ. И септември, и октомври обаче вече са история, но до ден днешен така и не е станало ясно точно какво е било обещано на Аделина, за да се откаже тя от високата заплата и добрия рейтинг в частната телевизия и да се премести в обществената. Със сигурност това не е била позицията на Филипа Огнянова, когато забременее.

Място в мениджмънта

Според слуховете Аделина е трябвало да заеме място в мениджмънта на телевизията. В него има няколко вакантни позиции, които така и не са заети. Но по неизвестни за широката общественост причини бившата партньорка на Виктор Николаев в Нова вече месеци наред си остава редови журналист в БНТ. Отначало тя влезе в екипа на "Още от деня" заедно с другите две водещи - Надя Обретенова и Поли Златарева. Когато Георги Любенов бе с коронавирус, го замести в съботно-неделния сутрешен блок, а сега замества колежката си Филипа.

Голи обещания

Кога ще заеме мястото, заради което се върна в БНТ, и дали въобще ще го заеме, май вече никой дори и не се пита. Ясно е, че телевизионерката е била подведена с голи обещания, които са останали само на думи, пише "Уикенд". [caption id="attachment_648437" align="aligncenter" width="300"]БНТ излъга Аделина Радева сн. hotarena.net БНТ излъга Аделина Радева сн. hotarena.net[/caption] Колкото до Филипа Огнянова, тя се омъжи в края на септември за програмния директор на БНТ Ивайло Огнянов, а сега вече излиза в болничен поради бременност. Тя стана водеща на "По света и у нас", след като тв легендата Радина Червенова бе диагностицирана с рак и спря да ходи на работа. Филипа зае мястото й като екранна партньорка на водещия Спас Кьосев. Сега до него ще седи Аделина Радева, предават от hotarena.net.