Благой Георгиев си намери работа!

Футболистът Благой Георгиев стартира футболна школа от 1 август, тази година, която ще носи неговото име. „BG7 football academy by Blagoy Georgiev” ще приема деца от 6 до 15- годишна възраст. [caption id="attachment_629348" align="aligncenter" width="223"]Благой Георгиев Благой Георгиев си намери нова работа[/caption] Като те ще получават целогодишна подготовка с професионални треньори и учители, а всеки месец известни футболисти ще изнасят лекции.

„Това е един амбициозен проект, който има за цел да извлечем най-доброто от малките таланти на страната ни и да ги подготвим за голяма футболна кариера. В академията от голямо значение ще бъде тристранната комуникация- деца, треньори и учители.

Базата, която сме осигурили в новия комплекс е последен писък на модата. А академията ще предоставя възможност и за международно развитие, чрез колаборации с немски и руски грандове“, споделя Георгиев относно новото си поприще. BG7 Football Academy by Blagoy Georgiev е единствената база в България, която разполага с игрища с изкуствена настилка, покрита с коркови гранули. До 5 години това ще са единствените позволени такива в Европа, а Европейският Съюз се очаква да забрани масово използваните пластмасови и гумени гранули. Заради огромните рискове от замърсяване на околната среда и здравословния риск за играчите. Младите таланти ще могат да се записват за академията от този понеделник - 25 май до 20 юли. Самият комплекс разполага с 6 корта с червена настилка (клей), създадени по последна технология. 3 мини-футболни покрити игрища и 1 стадион за официални мачове. Източник: hotnews.bg