Бившата на Бойко Борисов не крие тъгата си!

Бившата съпруга на премиера Бойко Борисов д-р Стела Костова, призна пред приятелите си в социалните мрежи, че е съсипана след смъртта на един от домашните си любимци. [caption id="attachment_652868" align="aligncenter" width="300"]Бойко Борисов Бившата съпруга на Бойко Борисов е тъжна заради любимеца си[/caption]

Лекарката, която живее в щата Калифорния в Америка, от години отглежда с любов две кученца Айра и Бетина, и два папагала с нетипичните имена Хемингуей и Сервантес. Преди дни обаче загубила едното от любимите си птичета.

„Почивай в мир, мой скъп Хемингуей. Сърцето ме боли и винаги ще ми липсват твоята красота, топло копринено тяло, сини очи, игривост и песни, които ме направиха щастлива и горда какъв прекрасен малък папагал беше“, написа д-р Костова на английски език в профила си във Фейсбук, споделяйки две снимки на домашния си любимец. „Снимката отдясно е в болницата днес малко преди сърчицето му да спре. Толкова малко същество, а болката от смъртта му е голяма. Сервантес я търси и песента му е все едно го вика, тревожна“, пише още тя. Майката на единствената дъщеря на Борисов не остава безразлична и към мъката на бездомните животни. Тя често участва в кампании за спасяването на безпризорни кучета и котки. И редовно апелира към последователите си в интернет пространството да бъдат по-благосклонни към изоставените животни и да им помагат, когато могат, пише "Ретро". Неведнъж самата тя е разказвала, че докато купува храна на своите кученца, задължително взема и по няколко пакета за гладните животни из улиците. Д-р Костова е неразделна с любимите си Айра и Бетина и дори в редките случаи, в които се прибира в България, задължително кучетата й летят през Океана заедно с нея. В Америка тя първоначално работи по първата си специалност офталмология, но по-късно завършва и вътрешни болести. В болницата, в която практикува, има голямо Ковид отделение и тя не спира да изразява респекта си към медиците в него.