Холивудската звезда Кевин Костнър е напът да се нареди сред рекордьорите по издръжка на бивша съпруга, след като дългогодишната му половинка Кристин Баумгартнер поиска 250 хил. долара месечно, за да се грижи за децата им. Танцуващият с вълци естествено не е съгласен с баснословната сума и засега се очертава поредно драматично дело в света на богатите и известните.

Кристин е подала документи с иск за четвърт милион долара месечна издръжка на трите им деца. Исканата сума не включва таксата за обучение в частни училища, здравните грижи и разходите, свързани със спорта, които също ще тежат на джоба на Кевин Костнър и ще са за около половин милион годишно.

Според Кристин приходите на Костнър само за миналата година възлизат на близо 20 млн. долара. А семейните им разходи, твърди тя, са възлизали на около 6,6 милиона. Поддръжката на многобройните им имоти също не е евтина – около 2 млн. долара годишно.

Бившата на Кевин Костнър иска да лапне половината от богатството му

Според сп. „Форбс“ общото състояние на носителя на „Оскар“ е около 300 млн. долара, от които жена му иска да прилапа поне половината въпреки предбрачното споразумение, което я ограничава само до средствата, необходими за отглеждането на децата.

Предишният брак на Костнър се разпадна през 1994 г., като му костваше „едва“ 80 милиона долара.

Източник: „Уикенд“