Бившият съветник на Тръмп Майкъл Коен, преди ден се изправи пред съда в Ню Йорк, по обвинения в измама и изнудване. Той призна, че е присвоил 60 000 долара като е подправил документи за данъци, а освен това е изнудвал и Тифани Тръмп със снимки.

След като адвокатът на Тръмп поде разпита, Коен, който беше тайно оръжие на обвинението в процеса за незаконното плащане срещу Сторми Даниълс, неочаквано призна, че е бил доста алчен и е присвоил пари от Тръмп по време на разрива им.

Също така Коен разкрива, че е изпращал заплахи до Тифани Тръмп и други хора от обкръжението на президента. Той е използвал за целта лични техни снимки, за да ги изнудва, но под фалшиво име

"Тифани Тръмп дори сподели с мен, че е изнудвана. Тя не подозираше, че аз стоя зад това", призна Коен.

Разкритията му разстроиха много бившия президент Тръмп, който въпреки всичко много държи на децата си. И не скри, че е разочарован от бившия си съветник, който дори го използвал, за да се добере до място в Сената.

Тръмп все още не е имал право сам да даде показания по повод делото за купеното мълчание на Сторми Даниълс, но разкритията за бившия му съветник вече предизвикаха напрежение в съда. И се предполага, че настоящият кандидат за президент на САЩ отново ще бъде избран и то съвсем скоро. Въпреки опитите да бъде спрян по пътя за Белия дом.

А признанията на Майкъл Коен, че е въвлякъл и Тифани Тръмп в престъпните си схеми, само спечелиха още повече симпатиите на обществото към Тръмп.