Гейшите са прочути по целия свят с перфектните си форми! Ето как ги постигат!

Гейшите - тези жени заслужено са се сдобили със слава и име на богини по целия свят. В това, разбира се, се включват не само идеалните им тела, но и богата култура, ерудиция и обноски. Днес обаче ви представяме тяхната диета за хармонично и фино тяло, която се е превърнала в страшен хит на Запад. А след празниците е възможно най-доброто решение, за да свалим неизбежно натрупаните килца.

Диетата на гейшите по традиция се спазва в продължение на пет дни - от понеделник до петък, но ако сте попрекалили с празничните трапези по Коледа и Нова година, ви препоръчваме да я спазите първоначално два дни, за да видите как ще се отрази на организма ви и да не го стресирате.

[caption id="attachment_432522" align="alignright" width="300"]диетата на гейшите Диетата на гейшите е идеална за след празници[/caption]

Разбира се, основното, както при цялостното хранене в Япония, така и при диетата на гейшите, е оризът. Той е главният продукт, който консумирате, когато започнете тяхната прочута диета.

През първия ден от нея на закуска трябва да изпиете две чаши със зелен чай, който помага за подобряването на метаболизма и спомага за допълнителното изгаряне на излишните мазнини в тялото. Към зеления чай може да добавите и прясно мляко като съотношението между двете е 50 на 50.

За обед консумирате една порция бял ориз, но чист, без никаква сол в него. Порцията не трябва да е по-голяма от 200 грама, а заедно с нея ви се полага и една чаша прясно мляко, но задължително топло. То се пие също чисто, без захар или други подсладители.

На вчеря хапвате отново 200 грама ориз без сол - най-добре сварен и една чаша зелен чай с прясно мляко, отново в съотношение 50 на 50.

Това меню важи за петте дни от диетата на гейшите, но както се уговорихме в началото, първоначално я спазвайте само два дни, за да не стресирате тялото си излишно.

Не забравяйте да спортувате през цялото време - както на самите празници, така и след тях, тъй като без тренировките, няма как да изгорите толкова калории, че да отслабнете. Дори привидно обикновени упражнения у дома ще ви помогнат много в начинанието. Желаем ви успех и весели празници!