Несъмнено Бермудският триъгълник се е превърнал в едно от най-известните мистични места на планетата.

 

По-малко обаче се знае за Бермудският триъгълник на Аляска, където са регистрирани стотици изчезвания не само на хора, а и на самолети. И до днес не е намерено обяснение защо се случва всичко това.

 

Бермудският триъгълник на Аляска поглъща хора и самолети

За сметка на това предположенията се множат – като се започне от версията, че мястото е със сирен аномален енергиен център, през съжителство на хора и митични същества, та се стигне до влияние и дейности на НЛО в района.

 

През 1986 г., докато японски самолет лети от Исландия до Анкъридж, се натъква на три НЛО, които следват лайнера в продължение на около 640 км. точно през триъгълника на Аляска. Един от обектите е два пъти по-голям от самолетоносач, докато останалите два, са значително по-малки.

 

Членовете на екипажа съобщават, че са видели мигащи светлини, които следват самолета им. Ръководителите на полети също стават свидетели на НЛО, тъй като той се появява на радара им, от който става ясно, че се намира на около 8 км. от самолета.

 

Пилотът твърди, че на едно място, точно пред самолета, са се появили две малки НЛО, при това на доста близко разстояние. Те се появяват и изчезват внезапно, движат се бързо, след което внезапно спират, което е абсолютно невъзможно за обикновен самолет. За да избегне сблъсък с НЛО, пилотът получава разрешение от наземния екип да лети по-ниско, както и да направи няколко завоя, за да избегне обектите.

 

 

Той обаче така и не успява да се откъсне от тях. След около половин час, НЛО изчезват. Пилотът твърди, че този път срещата е продължила доста по-дълго от обичайното.

Източник: Уикенд