Беларус потвърди: И ние влизаме във война с Украйна!

 

В свят, в който децата са тормозени от безумни внушения относно тяхната полова принадлежност, зараждането на изкуствен интелект, който все по-явно взима под контрол естествения, се приема за нещо нормално, войните изглеждат направо дреболия. Но не е така, когато се водят почти до границите на собствената ти родина и още по-малко, когато една разкъсвана от вътрешни противоречия държава, се окаже принудена да воюва на три фронта- два военни и един политически, за да се бори за правото си на съществуване.

 

Русия затяга хватката около Киев, независимо от неспиращата про западна пропаганда. Демонизирането на Путин изненадващо спря, а докато ЕС се опитва да се справя със собствените си проблеми, Киев се изправя пред още една невъзможна мисия - война с Беларус. Президентът на страната Александър Лукашенко заяви, че два украински бойни дрона са били свалени на беларуска земя и обвини Зеленски в опит за нападение срещу мирните му съседи. Удобен повод руските танкове, изпратени именно с тази цел в Минск, най-после да влязат в употреба. Под привидния претекст, че Беларус защитава собствените си граници от атаки.

 

С Израел, Иран и Палестина, които водят ежедневни битки заради "Хамас" и "Хизбула" от едната страна и с Украйна и Русия, а вече и Беларус от друга, Европа изглежда е загубила войната, колкото и да не й иска да си го признае. За съжаление европейските лидери са твърде погълнати от собствените си битки за власт над континента и не забелязват сянката, надвиснала над тях. И докато заговори езикът на дипломацията, много е възможно една държава да спре да съществува като такава, а грохотът на оръжията да премине границите на Черно море и да приближи опасно Запада...